819 четения

Мануела Попова от Лясковец с награда за най-добър млад маркетолог у нас

30-годишната Мануела Попова от Лясковец бе сред отличените на първия конкурс за най-добри млади дигитални маркетолози в България Digital Stars. Тя бе удостоена с награда по време на Годишната конференция за онлайн маркетинг и търговия – Digital 4 Plovdiv. Церемонията се състоя в събота вечерта в Пловдив и събра доказани специалисти в сферата на дигиталния маркетинг, с дългогодишен опит и забележителни професионални успехи и много млади таланти, които тепърва ще доказват потенциала и уменията си.

Мануела оглави категорията Creative – за нестандартно мислещи и иноватори на интересни и нетипични маркетинг идеи и концепции, които ангажират голяма аудитория и провокират положителни реакции. Призът попада неслучайно в ръцете й, тъй като тя е основателка на платформата „Не ми се обиждай, но“.

Тази година идеята й получи финансиране от Българския фонд за жените, тъй като печели конкурс, иницииран от организацията. Самата Мануела е лице на разработката и първа проявява смелостта да разкаже за себе си. Тя е инвалид заради дефекти на сърцето, бъбреците, половата система и едната ръка.

Проектът й вече се радва на близо 40 000 последователи и представлява своеoбразна онлайн изложба на дискриминиращи и унизителни реплики и хората, които са ги получили. В него потърпевшите застават с лицата си пред обществото и без срам споделят личните си истории. Представените до момента герои са около 30. Те са жертви на домашно насилие, част от етнически, религиозни и други малцинства, с необичаен външен вид и възприятия за живота.

Най-голям отзвук предизвика обаче участието на бившия затворник Джок Полфрийман, който бе предсрочно освободен. Австралиецът използва трибуната на „Не ми се обиждай, но“, за да сподели, че е основал Българското затворническо сдружение и ще се бори за съдебна реформа, която да доведе до промяна на условията в килиите и инвестирането в образование и социална рехабилитация на излежаващите присъди у нас.

Последната кауза, зад която застана проектът на Мануела, е съпричастността към болните от СПИН.

Галина ГЕОРГИЕВА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!