Започва премахване на 103 имота на ало мафията, повечето са в Горна Оряховица

По разпореждане на Специализираната прокуратура ДНСК провери 103 имота на обвинени за телефонни измами и започна премахване на незаконните строежи. Специализираната прокуратура възложи проверката, след като 27 бандити са сдобиха с обвинения за участие в три неутрализирани през 2019 г. организирани престъпни групи за телефонни измами.

Миналата седмица деветима души от Горна Оряховица бяха дадени на съд заради източени над 1 млн. лв. при телефонни измами в страната.

Повечето от проверените 103 имота са на територията на община Горна Оряховица, община Ружинци, община Димово, община Левски и община Ветово. Издадени са 17 заповеди за премахване на незаконни строежи, от които един вече е премахнат, а два са в процес на доброволно премахване. За други 20 обекта тече процедура по издаване на заповеди за премахване от кметовете на съответните общини. Забрана за ползване е наложена за пет обекта. 23 от останалите проверени сгради са в категорията на т.нар. търпими строежи (незаконни, за които липсват строителни книжа, но са вписани в действащите устройствени планове и не подлежат на премахване и на забрана за ползване), други 26 строежа са в процедура по изследване на търпимост.

Заварените строежи са девет, проверени са и три преместваеми обекта, като един от тях е с документи, а два са незаконни и са в процедура на издаване на заповед за премахване.

Срещу виновните длъжностни лица от общинската администрация, неизпълнили служебните си задължения, са образувани 11 административно наказателни производства, но такива от общината в Горна Оряховица засега няма.

Н. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *