Обявиха обществена поръчка за пешеходен надлез на най-натоварената търновска улица

 1. 1,2 млн. лв. с ДДС е цената на съоръжението над улица „Магистрална“

 

ИЗГРАЖДАНЕТО НА ПЕШЕХОДЕН НАДЛЕЗ НА НАЙ-НАТОВАРЕНАТА УЛИЦА ВЕЧЕ Е ФАКТ. ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО ОБЯВИ ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА ЗА СЪОРЪЖЕНИЕТО, което се финансира с пари по програма „Региони в растеж“. До 30 декември тази година се приемат оферти за строителството на съоръжението, което ще осигури безпрепятствено преминаване на пешеходците над улица „Магистрална“. Улицата, която е в чертите на града, поема както местния трафик, така и националния, тъй като е част от първокласния път София – Варна.

За надлеза точно на това място се говори отдавна, но едва сега са предприети конкретни действия. Де факто той ще продължава централната алея на парк „Никола Габровски“ и ще излиза до стъпалата към кварталите „Зона В“ и „Бузлуджа“, в близост до шоурума на „Мартинели“ и „Макдоналдс“. Част от земята за изграждането на надлеза е дарена от собствениците на „Търговски парк Велико Търново“.

Според спецификацията надлезът ще е дълъг малко над 50 метра и широк 5,20 м. Предвижда се да бъде покрит с лека конструкция, за да бъдат защитени пешеходците от дъжд, сняг и други неблагоприятни атмосферни условия. Съоръжението ще е с вътрешно осветление. За удобство на инвалиди и майки с колички е проектиран и асансьор.

ДО 1,2 МЛН. ЛВ. С ДДС СА ПЛАНИРАНИТЕ РАЗХОДИ ЗА ИЗГРАЖДАНЕТО НА НАДЛЕЗА. Средната опора на конструкцията стъпва на малкия зелен остров непосредствено до ул. „Магистрална“, а асансьорната и стълбищна клетка отдясно по посока Варна – на по-големия зелен остров.

С. МАРИНОВ

 

 

9 thoughts on “Обявиха обществена поръчка за пешеходен надлез на най-натоварената търновска улица

 • 04.12.2019 в 13:05
  Permalink

  ГРЕШКА! Надлезът трябва да е от паркинга на ПРАКТИКЕР! Там е „пътеката“, по която вървят хората – директно към автобусната спирка. Там си има поне едната денивелация и ще се спести едното „катерене“ на хората!

  Отговор
  • 04.12.2019 в 17:02
   Permalink

   Грешката е твоя. На мястото, за което говориш има пешеходна пътека. Но по-долу преди OMV масово пресичат без да е разрешено и като застанат до оградата са полу-незабележими.

   Отговор
   • 05.12.2019 в 15:11
    Permalink

    Ами смисъла е да се избегне пешеходната пътека и тапата в движението. По мои наблюдения не са много минаващите при ОМВ. Евентуално това са хора идващи из зад Макдоналдс по посока парка „Габровски“. Най-добре да се направи наблюдение къде е по-големия поток и там да се прави. Винаги ще има единични хора, търсещи пряк път. Все ще се наложи някой да ходи 200 метра пеш. Не може на всеки метър надлез.

 • 04.12.2019 в 13:32
  Permalink

  Най-тъпото място за надлез !
  За да стигнеш до него пак трябва да пресечеш път /този, който е от „Магистрална“ към „Зоната“.
  Да не говорим, че се пада встрани от пътеката, започваща от Зоната към „Магистрална“.
  Да не говорим, че има ли стълби хората винаги ще предпочетат да минават както до сега, т.е. да пресичат макар и с риск „Магистрална“.
  Защо да не е дъговиден, без да има стъпала ?!
  Защо не се проучи потока от хора, които пресичат „Магистрална“ – да се анализира, къде ще им е най-удобно, защото така само ще се похарчат едни пари, а ползата ще е малка и проблемът на пресичащите ще си остане.

  Отговор
 • 04.12.2019 в 13:54
  Permalink

  Ами задръжте коментара до утре, когато никой няма да го прочете, защото никой не чете вчерашни вестници !

  То изобщо защо ли има тази „възможност“ да изказваш мнение, след като има цензура !?

  Жалко, че си загубих времето, да пиша тук, но това е за последно, както и влизането ми във вашия сайт,, за който също бях написал мнение, но то явно също бе цензуриран.

  Отговор
 • 04.12.2019 в 14:53
  Permalink

  „Борба“, когато нещо е „факт“ означава, че вече е станало или се е случило. Във вашата статия факт е само снимката на проекта. На практика реално тепърва ще се търсят кандидати, ще тече обжалване от загубилите и т.н. (ако въобще има кандидати,да не се повтори ситуацията от моста до мелница Търново). Хайде със здраве и дано да има истински факти скоро!

  Отговор
 • 04.12.2019 в 15:08
  Permalink

  Абсолютно НЕ подходящо място, изглежда никой не е проверявал някой пресича ли там и колко хора пресичат на Практикер!

  Отговор
 • 05.12.2019 в 18:44
  Permalink

  Подходящо е мястото. Горе до кръговото си има пешеходна пътека. А надлеза да е долу има няколко причини. Първата – изградените вече стълбища към Зоната, като надлеза ще бъде естествено продължение на пътя на хората към централната част на града. Естествено продължение и то двупосочно ще бъде и за клиентите на целия Търговски парк, от и към него в посока Център.

  Отговор
 • 05.12.2019 в 18:48
  Permalink

  Не видях добре снимката. Разбира се, подходът от към Зоната трябва да „ляга“ на паркинга на Мкдоналдс. Иначе си е доста абсурдно в този вариант на снимката…

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *