98 четения

Броколи, спанак и джинджифил чистят никотина

Не е тайна, че никотинът е основното вещество в тютюна, което може да причини много здравословни проблеми като високо кръвно налягане, някои храносмилателни проблеми и други. За съжаление ефектът на пристрастяване формира навика да се пуши. Как да сведете до минимум увреждането на тялото по най-ефективния начин? Какви продукти ще помогнат за почистването на тялото от никотина и облекчаване на неприятните симптоми? Какво ще помогне да се преодолее зависимостта възможно най-скоро?

Броколи

Броколите се считат за продукт, пълен с антиоксиданти, витамини и минерали, които са в състояние да поддържат цялостното състояние на организма в добро състояние. Няма съмнение, че този кладенец на витамини ще бъде отлично допълнение към обичайното хранене. В допълнение, броколите са добър източник на витамини В5 и С, като и двата допринасят за правилния метаболизъм на организма, което помага да се отървете от натрупаните токсини, включително никотин, много по-бързо. Известно е също, че броколите съдържат протеин, наречен NRF2, който помага да се предпазят белите дробове от ефектите на тютюнопушенето.

Джинджифил

На джинджифилът се приписват много лечебни свойства. Въпреки това, много хора не са наясно с факта, че този продукт е необходим за тези, които искат да почистят телата си от никотина. Той може да допринесе да се отървете от неприятните симптоми на пушенето. Пикантният вкус на джинджифил влияе върху начина, по който тялото започва да отделя повече пот, а потта е чудесен начин да се помогне на тялото за детоксикация. В допълнение, сравнително скорошни изследвания потвърждават факта, че джинджифилът е способен да предотврати гаденето и повръщането, тези два симптома често се срещат при хора, които са спрели с тютюнопушенето и извършват детоксикация на тялото.

Червена боровинка

Червената боровинка има огромно предимство пред всички други плодове, в идеалния случай трябва да я консумираме възможно най-често. Това се отнася особено за хората, които ще се откажат от пушенето. Това зрънце е в състояние да облекчи симптомите, които започват да се появяват веднага след като човек откаже никотина. Неговите положителни свойства се обясняват с факта, че се бори с неприятния ефект от тютюнопушенето, а именно с повишаване на нивата на кръвната захар. И всичко това се дължи на факта, че боровинките и продуктите на базата на него съдържат много есенциални захари и витамин С.

Спанак

Поради приема на никотин много пушачи страдат от ниски нива на фолиева киселина (витамин В9), което може да доведе до различни медицински усложнения и много опасни заболявания. Спанакът ще бъде от голяма помощ при запълването на тази празнина. В допълнение, фолиевата киселина в спанака може да повлияе на броя на консумираните цигари, и всичко това, защото пушенето след приемане на спанак причинява дискомфорт.

Източник: struma.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!