95 четения

Хандбалистите на „Локомотив“ взеха купа „Георги Божиков“

Отборът на „Локомотив“ спечели IX Международен турнир по хандбал за юноши до 16 години „Георги Божиков”. В истински празник се превърна поредното издание на надпреварата в памет на рано отишлия си талант на горнооряховската школа. В спортна зала „Никола Петров” премериха сили отборите на РК „Астраион” (Струмица, Северна Македония), „Чардафон“ (Габрово) и двата горнооряховски отбора – „Раховец – 2008“ и домакинът ХК „Локомотив”.

В първия ден младите „железничари” победиха съгражданите от „Раховец – 2008“ с 18:13 и габровския „Чардафон“ с 29:21. Втория ден се изиграха третите мачове. „Локомотивци” се справиха с македонския „Астраион“ с 29:22 и спечелиха турнира. „Раховец – 2008“ се наложи над „Чардафон“ с 26:23 и зае второто място. Македонските хандбалисти останаха четвърти.

Купата беше връчена от кмета на община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев под бурните аплодисменти на екзалтираната публика.

Павел Павлов от „Локомотив“ бе избран за най-добър вратар, а Виктор Петров от „Чардафон“ – за най-добър защитник, Самуил Стоянов от „Раховец – 2008“ е голмайстор на турнира, а Марко Стоянов от „Астраион“ – най-полезен състезател.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!