915 четения

Проф. Георги Камарашев: „Бях се предоверил! Не може единият от УС да стои зад треньора, а другият да играе против треньора“

Политиката досега на шушукане ни доведе дотук, отсече шефът на „Етър ВТ“

 

Водят се разговори с няколко души за нов старши треньор на „Етър ВТ“. Това съобщи председателят на Управителния съвет на великотърновския клуб проф. Георги Камарашев на пресконференция в понеделник следобед. На нея той коментира ситуацията при „виолетовите“, подадените оставки и възможностите за излизане от ситуацията.

“На мен се пада отговорността да кажа няколко доста непопулярни неща за „Етър”. Когато трябва да се представят победи и добри резултати, масата е пълна, сега тя е празна, само аз съм, за което може да се направят много изводи.

Треньорът Росен Кирилов работи според възможностите и имаше достойнство след негативните резултати да подаде оставката си. С него се разделихме като големи и достойни хора. При тази ситуация се обърнах към Калоян Чакъров с молбата да води отбора в последните два мача. Чакъров се отзова и ще поеме отбора, заяви го и пред играчите.

Прекратих договора на Дани Младенов. Той дойде с мениджъра си, каза, че е готов да изиграе и последните два мача. Отказах тази възможност, защото съм убеден, че в тези два мача той няма да бъде този, който е“, заяви проф. Камарашев.

Той подчерта, че досега като председател на УС не се е намесвал в оперативното ръководство, въпреки че е имал много забележки и с много неща не е бил съгласен.

„Аз също имам вина, защото прекалено много търпях. При тази изпусната съблекалня, който и да е новият треньор, трябва много хора да му помагат. И да се сложи край на досегашната политика на меки ръкавици към играчите, да не ги нараняваме – трябва по-твърда ръка. Животът ме е научил, че там, където има по-твърда ръка, има и по-добри резултати. Потвърждава го и 32-годишната ми офицерска служба. Трябва да се използват и лидерите в отбора, за да бъдат проводник на политиката на управление.

Явно вече трябва да се намеся, и то по начина, който смятам за правилен. Пред мен са две оставки за членове на УС – на Александър Нанков и Красимир Балъков-младши. Свиквам Управителен съвет в сряда, има четири точки – едната е обсъждане на оставките. Аз лично ще ги подкрепя, насила хубост не става. Какво ще реши УС, е въпрос на вишегласие.“ В новия УС вече няма да има хора, които дават мнения по телефона. Днес проведох два разговора с Цанко Цветанов, единият беше нелицеприятен за него, защото търпението ми се изчерпа. Но после проведохме съвсем делови разговор, Цанко е изключително разбран човек. Той адмирира това, което му казах, и дори ме упрекна, че малко съм закъснял, и е прав. Цанко ще присъства на УС, каза още проф. Георги Камарашев. Според него до края на месеца отборът трябва да има нов треньор от Първа лига. Той лично иска наставникът де е свързан с „Етър” и да дойде със свой щаб.

„Треньорът трябва да има гръб в лицето на ръководството. Ако аз остана председател на УС, ще поема много сериозно оперативното ръководство. Защото политиката досега на шушукане ни доведе дотук… И на този човек не трябва никой да му се меси в работата. И не единият от УС да стои зад треньора, а другият да играе против треньора. Тогава ще си отиде един от управата, а не треньорът. Включително и аз мога да си отида. На мен тази позиция не ми носи нищо, освен ядове. Аз вече съм си направил имиджа за последните пет години, откакто свалих пагоните, като областен управител и зам.-кмет не съм си създал негативизъм в обществото. На мен не ми трябва да правя име, това изобщо не ме интересува. Обаче поемам тази отговорност“, завърши проф. Георги Камарашев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!