631 четения

С акция „Жълти стотинки“ ще събират средства за медицинска техника за деца

„Жълти стотинки“ за втори път организира свое благотворително събитие за 2019 година във Велико Търново. Инициативата е добре позната на малки и големи и в последните години се радва на голяма популярност. Тя ще премине под надслов „Деца помагат на деца“ и ще се проведе на 7 декември от 10:30 до 18:30 часа в Mall Велико Търново.

Целите на кампанията са да се събират средства за закупуване на апаратура, обзавеждане на болнични стаи, играчки и книги, построяване на детски площадки и осъществяване на ремонтни дейности в детски болнични отделения за подобряване условията за престой в тях и приближаването им до тези в домашна среда. Децата, които участват в акцията, пък се приучават на съпричастност и взаимопомощ към връстниците си и се чувстват полезни и значими.

Тази година всички събрани средства ще бъдат насочени към Хасково и детското отделение на МБАЛ Хасково. През пролетта инициативата в старата столица събра 3400 лв.

Галина ГЕОРГИЕВА

Един коментар за “С акция „Жълти стотинки“ ще събират средства за медицинска техника за деца

  • 04.12.2019 в 13:45
    Permalink

    В това няма нищо лошо, но не е ли по важно да се събират пари за превенция, тя помага за дълго време и дори за техните деца.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *