196 четения

С голямата награда и три първи отличия се върнаха децата на студио „Румина“ от Букурещ

С ГОЛЯМАТА НАГРАДА И ОЩЕ ТРИ ПЪРВИ ОТЛИЧИЯ СЕ ВЪРНАХА ВЪЗПИТАНИЦИТЕ НА ЕСТРАДНО СТУДИО „РУМИНА“ ОТ XIX Международен конкурс за коледни и зимни песни „Ледени цветя”.

Трофея на победителите децата са спечелили в категорията „Вокални групи”. Там студио „Румина”, което работи към Военния клуб във Велико Търново, се представи с българска песен „Коледна приказка”. Чудесното представяне на малките изпълнители им е донесло „Трофея” – най-голямата награда при групите.

Моника Узунова, Василена Василева и Преслава Стоянова са представили България в категория „Индивидуални изпълнители – поп интернационал”. И трите са спечелили първи награди във възрастовите си групи.

„Ледени цветя“ е един от най-старите конкурси за поп песни на тема „Зима и Новогодишни празници” в Румъния. На името и в памет на неговия основател Щефан Дадай е учредена и специална награда. Възпитаниците на търновското студио участваха успешно в това музикално състезание и миналата година, затова са получили покана да пътуват и сега. След завръщането си от Румъния изпълнителите на студио „Румина” започват да се подготвят за серия от коледни концерти и участия на „Коледния базар” във В. Търново, в Клуб „Седем“, във Велико Търново и в близки населени места.

Сн. Личен архив

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!