111 четения

Изкуственият терен до Спортното училище ще носи името на Трифон Иванов

Новият терен до Спортното училище “Георги Живков” вече ще носи името “Трифон Иванов”. На вчерашната сесия на Великотърновския общински съвет предложението бе гласувано единодушно.

То бе внесено в Община Велико Търново от Инициативен комитет от футболни деятели от старата столица, след което кметът Даниел Панов го предложи за гласуване от Общинския съвет. Теренът ще бъде стопанисван от ОП „Спортни имоти и прояви“, а цената за ползването му е 147 лева на час.

На игрище “Трифон Иванов” тренират приоритетно възпитаниците на Спортното училище, голяма част от които са футболисти от детско-юношеската школа на “Етър ВТ”. Там се играят официални мачове от елитните U15 и U17 групи, както и на дублиращия отбор на “виолетовите”. Теренът бе реализиран от Община Велико Търново с финансиране в размер от 700 000 лв. от правителството. Той е с размери 105/68 метра и е с изключително качествено тревно покритие, със съответната дренажна и поливни система, изградени бяха ограда и подход откъм училището, както и електрическо осветление, което позволява да се играе до късните часове на деня. Има идея да бъдат поставени и трибуни откъм южната страна.

Младият футболист на „Етър ВТ” Калоян Ненчев пък стана носител на наградата „Трифон Иванов” за 2019 г.

Наградата му ще бъде връчена на 18 декември по време на церемонията на награждаване на Спортист N 1 на Велико Търново.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!