Седмичен хороскоп

Прогноза за периода 6 – 12 декември

Здраве: Оползотворете светлата част на деня, като я използвате и за разходки на дневна светлина, а не само за работа и стоене пред компютъра или таблета. Така ще си спестите мигрената и главоболието, което може да съсипе деня ви в петък и събота. Обличайте се според времето в неделя, понеделник и вторник. Една хрема, тръгнала на шега в тези дни, може да прерасне в сериозно здравословно неразположение в следващите. В сряда и четвъртък превъзбудата и нервното неразположение са в следствие на пълнолунието. Отпуснете се, не прекалявайте с кофеина и цигарите и всичко ще бъде наред.

Красота и външен вид: Коса и коламаска: Подходящи дни за подстригване на косите – петък, събота, неделя, понеделник, вторник. Неподходящи: сряда , четвъртък. Коламаска направете в петък, събота, неделя, понеделник и вторник. Масажи: Релаксиращи масажи: сряда. Масажи за отблокиране на различни блокажи по тялото: неделя и понеделник. Обеци и татуировка: Всички дни са подходящи за тези процедури. Сауна и парна баня: Забранен е престоят в парна баня във вторник следобяд, сряда и четвъртък.

Хранене и диета: Луната през по-голямата част от периода е нарастваща и ако прекаляваме с количеството на порциите, неминуемо ще чувстваме тежест в стомаха и ще напълнеем неконтролирано. Днес и утре можете да стартирате хранителен режим, който ще даде своите резултати до Коледа и Нова година, ако го спазвате сериозно. В неделя, понеделник, а и във вторник си угаждаме повече от обикновеното. Вкусно ни е всичко, което слагаме на масата и си го изяждаме до последната троха. Е, дори и да е така, пълнолунието в четвъртък ни помага да минем на по-лек и диетичен режим и да се преборим с тежестта в стомаха. Лунната диета е предвидена за четвъртък през целия ден.

Основни звездни аспекти: През тази седмица от декември Луната гостува в Овен, Телец, Близнаци и Рак в своята нарастваща фаза. А точно това прави седмицата и особено продуктивна. Дейните хора ще спечелят големи дивиденти от труда си, като всичко започнато може да се радва на успехи. Да внимават родените в Овен, Телец, Близнаци и Рак. За тях тази седмица носи бързи и непредвидени промени, както и шансове да стартират нещо ново в живота си. В неделя квадратурата между Слънцето и Нептун е причина да почувстваме несигурност и липса на стабилност. Да подложим под съмнение обещания, които са ни направени съвсем наскоро. Вярвайте в хората, които са доказали обичта си към вас и чувството си за отговорност към вашите проблеми. През първата част от новата работна седмица се заемете с дела, носещи ви удовлетворение. Неведнъж съм казвал, че най-големите успехи жънем, вършейки задачи, в които се чувстваме сигурни. Хармоничният аспект между Венера и Нептун изисква да плуваме в свои води, за да се реализираме отлично. Във вторник Меркурий навлиза в Стрелец, където разкрива авантюристичната си същност. Попиваме лесно информация, идваща отдалече и е възможно да ни се наложи да пътуваме надалече. При всички положения това е един прекрасен аспект, носещ положителни промени и радост. Пълнолунието по оста Близнаци-Стрелец отново e източник на положително настроение и възможност за пътувания и срещи с приятни хора. И все пак, бъдете възпитани и се съобразявайте с позициите на всички насреща, с които ви се налага да обмените приказки.


ОВЕН

Бъдете позитивни

Не прекалявайте с капризите и не обвинявайте хората около себе си, че нещо в живота ви не върви. Огледайте се и вижте всичко хубаво, което ви се случи напоследък и също така – което продължава да ви се случва и в момента. Вие сте облагодетелствани. Имате чудесен живот и можете да го потвърдите. Меркурий навлиза в Стрелец и оттам ви помага чрез чувство за хумор да превърнете и най-трагичната сиутация в приятна житейска комедия. Гледайте позитивно и ще изживеете един наистина запомнящ се период.


ТЕЛЕЦ

Бъдете пестеливи

За вас предстоят дни на променливи резултати. За да успеете в начинанията, е добре да бъдете малко повече търпеливи и да очакате резултати само след положен труд. Крачката от успеха към падението е много малка. Обратното важи с пълна сила. От вас зависи дали ще превърнете делата си в успешни, или не. Меркурий навлиза в Стрелец и ще ви отправи предупреждение да внимавате с харчовете преди празниците. Липсата на финансова дисциплина ще се отрази зле на бюджета ви и може да посрещнете новата 2020 година със заеми. А не бива.


БЛИЗНАЦИ

Щастие

Напрежението през следващите седем дни не идва само от вас и вашите капризи, а и от външни фактори – изисквания на хората наоколо, претенции на ваши клиенти или просто от лошото настроение на близките ви, които заради влошаването на времето вече започнаха да мърморят и недоволстват. Добрата новина за вас е, че Меркурий навлиза в Стрелец и оттам ще зареди сферата на личния ви живот с много хъс, настроение. Меркурий отключва незавършени в миналото теми, за да бъде сложен техния край. Ще ви подготви и за незабравими празници, които ще прекарате в семейна и тиха среда на края на месеца.


РАК

Ежедневието се забързва

Предстои да преживеете приятен период на подем и утвърждаване. Завършвате подчертано натоварена седмица и е време трудът ви да даде нужните плодове. Очаквайте бързо развитие на събитията, многобройни контакти и положително настроение. Не се страхувайте да приемете идеите на хората около себе си. В любовта нещата също се нареждат добре, във ваша полза. Навлизането на Меркурий в Стрелец активира по-раздвижен и благоприятен период за вас. Ежедневието се забързва. Започнете да мислите по-практично.


ЛЪВ

Позволете си удоволствия

Ако до този момент нещата не вървяха с нужния темп, който бяхте предвидили предварително, то сега малко по малко темпото се забързва и пред вас се изправят повече възможности. Разбира се, те са свързани и с допълнителни ангажименти, които искат обгрижване и вършене. Меркурий навлиза в Стрелец и активира вашата по-авантюристична и романтична страна на характера. Ако до този момент в ума ви беше мотото „Работа, работа и пак работа!“, то отсега нататък работата ще започне да се редува и с малко повече удоволствия и по-забавно прекарано време.


ДЕВА

Планирайте празниците

Няма за какво да се притеснявате през следващата една седмица, защото тя е достатъчно благоприятна и мотивираща за вас. С навлизането на Меркурий в Стрелец се активира и период на повече внимание вкъщи. Сега ще можете да погледнете своя дом, потребностите и нуждите на близките си. Прекрасно е, че декември ви предоставя такава възможност, считайки се за един от най-семейните месеци в годината. Време е да помислите за Коледната украса и менюто в празничните дни. Радвайте се на всичко, което ви се случва, защото то е заредено с позитивен заряд.


ВЕЗНИ

Отлични тенденции

За вас следва доста вдъхновяващ период, през който се чувствате защитени от съдбата. Късметът не ви напуска и в най-тежките моменти, въпреки че през седмицата е трудно да се каже, че въобще ще имате такива. С навлизането на Меркурий в Стрелец за вас се активира един по-лек и лежерен период. Време ви е за повече контакти, срещи и приятни раздумки с хора, които ви отпускат и карат да с чувствате щастливи. Тендециите в следащите дни са отлични, както в личния ви живот, така и в работата. Радвайте се на това, което имате.


СКОРПИОН

Нервен период

През следващата една седмица никак не сдържате емоциите си и това може да доведе до поредица от непредвидени и съкрушителни сблъсъци с обкръжението. Както винаги, не признавате вината си и често изкарвате другите виновни. Така извъртате нещата, че винаги ви се получава. Внимавайте обаче с навлизането на Меркурий в Стрелец да не прекалите с лошото отношение към близките си, защото именно през този период е добре да се хармонизирате с тях. Поработете върху своята поносимост към другите. Приемете ги, а не се стремете да ги променяте.


СТРЕЛЕЦ

В хармония с всички

Вие се намирате в благоприятен за годината период. Не се отказвайте от целите си, каквото и да ви струва да ги постигате. Сега можете и стига да искате, ще сторите чудеса. Разбирате се прекрасно с хората около себе си. Дарявате ги с внимание и загриженост съвсем непреднамерено и непринудено. Те ви отговарят със същото. На това се казва съвършена хармония! Навлизането на Меркурий във вашия знак ще ви направи една идея по-приказливи и разговорливи. Питате се дали има накъде да развивате тези свои качества? Е, ами ще си говорим след около две седмици…


КОЗИРОГ

Повече свободно време

За вас стартира благоприятен период. Момент на кратко затишие и възможност да пренаредите мислите и плановете си за идните седмици. Юпитер вече се движи във вашия знак и вие усещате неговата подкрепа. Навлизането на Меркурий в съседния Стрелец ще ви даде възможност и време за размисли. Темпото се забавя осезателно. Вие имахте нужда от малко повече спокойствие. Е, сега ще му се зарадвате. Няма да ви липсват ангажименти, но ще ги вършите доста по-стегнато и концентрирано. Ефективността ви расте, с което расте и процентът на свободното ви време.


ВОДОЛЕЙ

Приятен период

Очаквайте промени в настроението си в по-добра насока през следващата седмица. А това всъщност е и началото на един по-благоприятен за вас период, който ще ви помогне да хармонизирате взаимоотношенията си и да подобрите позициите си във всички житейски сфери. Ангажирайте се с дела, които ви носят удовлетворение. След като ги свършите, ще се чувствате горди със себе си. Навлизането на Меркурий в Стрелец ще ви помогне да се обградите с полезни контакти, с които ще живеете по-лесно и приятно. Тази тенденция продължава и по Коледните празници, които са обсипани с усмивки и добро настроение.


РИБИ

Чакат ви добри новини

Вече приключвате с досадната работа, която ви заля през последната седмица. Набелязали сте си няколко цели, които да постигнете през идната. Ще успеете. Навлизането на Меркурий в Стрелец ще изостри вашето внимание върху целите ви на работното място. Ще ви помогне да поправите някои вече сторени грешки, но и ще ви мотивира да направите дразтични и резки промени, които се страхувахте да направите преди време. Настъпил е моментът за действие. В сферата на личните взаимоотношения седмицата е хармонична и благоприятна. Чакат ви добри новини.


ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!!

6 декември. Съществува поверие, че когато сте родени на такъв голям християнски празник, какъвто е 6 декември, е хубаво и да сте кръстени на светеца, за да ви закриля, помага и дарява с късмет. Ако е така, то тогава сте двойно по-щастливи, защото онези, които носят неговото име, са силни, издръжливи и пробивни. Дори и да се казвате по друг начин, вие отново сте личности, на които достойно могат да бъдат уважавани. За разлика от другите Стрелци, вие се стараете да изживеете стабилно живота си и имате ясна програма, какво да ви се случи и в кой момент точно. Романтични сте, но и на моменти – страшно критични към другите. Обичате да давате акъл, а в същото време сте твърдоглави и не си вземате от дума, когато ви се дават съвети. Научете се да изслушвате. Любовта на своя живот ще почувствате най-силно, след като навършите 30 годишна възраст.

От днес навлизате в една много лека и хубава година, която ще ви помогне да разнообразите донякъде контактите си, но без да се предоверявате на новите хора, идващи във вашия живот. Вяра имайте само на най-близките. Усмихвайте се често, защото ще имате поводи за сърдечни усмивки през новата година!

Здраве: Годината вещае крепко здраве, ако мислите позитивно и се обградите с хора, които са ви приятни и сред които се чувствате освободени. Много важно предупреждение през тази година са злонамерените контакти, които ще ви тровят психиката и ще ви навличат болести. Елиминирайте ги.

7 декември. Вие сте от разсъдливите Стрелци. Не сте лекомислени като вашите братя по зодия, а напротив. Обичате да обмисляте думите, действията и решенията си. Не сте толкова импулсивни, колкото другите. Обичате да четете и да се обогатявате духовно. Родени сте, за да следвате пътеките на науката и да разнасяте знанието си сред другите хора. Това е от водещо значение за вашето духовно развитие, а и в един етап от живота ви неминуемо ще стане водещо и при професионалната ви кариера. В личен план непременно трябва да си намерите духовната половинка и да прекарате живота си с този човек.

Годината, в която навлизате, ще ви накара да преодолеете някои логични житейски трудности. Няма от какво да се плашите, защото бариерите ще ви направят по-силни и издръжливи. Важно е да ги отстраните сами, за да сте горди със себе си. За мнозина това ще е поредната рутинна година.

Здраве: Възможни са проблеми с кръвообращението.

8 декември. Характерно за вас е, че през целия си живот работите доста и се трудните упорито, но зад гърба ви все няма нищо. Не се отчайвайте. Успехите никога няма да ви сполетяват мигновено. Градите кариера с години, а повишенията ви са винаги заслужени и отработени с много труд, което ги прави сигурни и непоклатими. В семейството постоянно гледате, как да помогнете на близките. Не бива да им позволявате обаче да ви се качват на главата – да ви командват и ръководят. Извоювайте самостоятелност. От това се нуждаете.

Навлизате в прекрасна година на промени и новости. Това е най-активната година, сравнена с изминалите девет. Ще ви се случат доста неща, за които не сте предполагали. Помогнете с действията си на Съдбата да се подреди така, както вие си я представяте. Внимавайте, грешките, които правите през тази година, ще изкупувате през следващите девет.

Здраве: Можете да се откажете от цигарите, ако страдате от този порок.

9 декември. Вие сте от огнените и емоционални Стрелци, които избухват, осъзнават се, търсят прошка и после пак повтарят цикъла, без да си вземат поука от грешките. Доста импулсивни и крайни в чувствата, мислите и емоциите, вие често забравяте, къде се намира златната среда. Учудващо целенасочени сте обаче в действията си и гоните смели цели. Умеете да се забавлявате и да помагате на хората около вас да се чувстват добре. В любовта сте големи ревнивци, но вие самите имате забежки от правия път в своята любовна история. Към близките си също сте ревниви.

Годината, която предстои, ще ви помогне да стабилизирате своя живот. Това е годината на любовта и хармонията, през която ще се стремите към добри отношения и блага дума. Периодът е прекрасен за брак.

Здраве: Възможни са по-чести настинки. Приемайте повече витамини.

10 декември. Вие сте енергични и амбициозни натури. Стремите се към върха още от малки и по-голямата част от вас е логично да го достигнат. Лошата работа е там, че в стремежа си да свършите нещо колкото се може по-бързо и по-бързо, все грешите. Добре е да отстраните тази припратост от своето ежедневие. Също така, стремежът към новоначалие също е една от чертите, които не ви носят много плюсове в живота. Важно е да започнете нещо, да действате по него докато го завършите и чак след това да захващате друго.

Навлизате в година на себеанализ и поглед назад в изминалите девет години, за да осъзнаете грешките си и да поправите стореното. Извинете се на хората, които сте наранили и дайте прошка на онези, които са ви обидили. Колкото повече прощавате, толкова по-добре ще се чувствате. Това е прекрасна година за преквалификация.

Здраве: Възможни са проблеми с кожата, глезените на краката, лимфната система. Живейте пълноценно и не си внушавайте болести!

11 декември. Родени сте на ден, който говори за хиляди скрити заложби във вашия характер. Става дума за таланти, умения и способности, за които самите вие не подозирате, че притежавате. Наред с това, рождената ви дата е обвързана с досадна колебливост и може би заради нея най-хубавите ви черти остават така скрити дълбоко във вас. Разкрийте се, като преборите страховете и се опълчите на предразсъдъците. Повярвайте в себе си и ще видите, как успехите ще започнат да се редуват един след друг. Вие сте инатливи Стрелци, а това е гаранцията, че стига да искате, сполуката при вас ще е факт. Отворете душите и позволете на уменията и талантите да излязат на показ.

Навлизате в година на финансова стабилност и поради тази причина не бива да се плашите от паричен недостиг. Ще се наложи да смените работата си и ще видите, че е било за добро. Това е хубава година и мнозина ще успеят да утвърдят себе си като успели професионалисти.

Здраве: Възможно е да се обострят ваши стари хронични болежки.

12 декември. Дори и да сте отворени, открити и дружелюбни Стрелци, вие често сте резервирани към новите запознанства и хората, които тепърва навлизат във вашия живот. Родили сте се на 12-а дата, а тя се свързва с щастливи вибрации на кармична отплата – съдбата ви се отплаща, че сте били добри в някой от миналите си животи. Имате обаче мисия и тя е да се научите, че живеем в свят, където хората невинаги са искрени и често имат лоши помисли. Ето от какво идва и резервираният ви характер. Вие трудно се доверявате, защото вече сте си патили – от приятели, чиято цел е да ви превърнат в трамплин за постигането на свои цели. С две думи – да ви използват. Не го позволявайте. Усмихвайте се и дружете с най-близките си хора, а с останалите – поддържайте дистанция. За да получите това, което ви се полага в живота, трябва да сте настоятелни и безкомпромисни. Пазете се от недоброжелателни запознанства, от лицемери и хора с нечисти помисли.

Навлизате в емоционална и завършваща година. Ще бъдете по-избухливи и нетърпеливи от всеки друг път. Налага се не да започвате нещо ново, а да сложите край на изостанали във времето дела, които все сте отбутвали. Бъдете малко по-сдържани и се съобразявайте с настроенията на своите близки. Искайте разбиране, но и вие проявявайте разбиране.

Здраве: Възможни са проблеми с кръвното налягане, главоболие, оплаквания от очите и зъбите. Не отлагайте посещението на лекаря, ако имате някаква болка.

Станислав Климентов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.