Времето

Седмична прогноза за времето

през периода 06 декември 2019 г. – 12 декември 2019 г.

В петък ще преобладава време с незначителна облачност. Сутринта, предимно около големите водоеми, се очаква намаление на видимостта и ниска слоеста облачност, които ще се разсеят около обяд. През нощта срещу петък облачността ще се увеличи. През деня ще духа слаб вятър без определена посока, на моменти ще бъде тихо. Минималните температури ще бъдат между минус 6° и минус 3°. Максималните температури ще бъдат между и 10°.

В събота ще има значителна облачност. На места, предимно над полупланинските райони, ще превали слаб дъжд. През деня ще духа слаб вятър, предимно от запад-югозапад. Минималните температури ще бъдат между минус 2° и 1°. Максималните температури ще бъдат между и 12°.

В неделя и понеделник ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. В понеделник, предимно около големите водоеми, се очаква намаление на видимостта и ниска слоеста облачност, които на повечето места, ще се разсеят около обяд. Ще духа слаб вятър без определена посока, на моменти ще бъде тихо. Минималните температури ще бъдат между 1° и 4°. Максималните температури ще бъдат между 10° и 13°.

Във вторник сутринта облачността ще се увеличи и около обяд ще има значителна облачност. На места, предимно над полупланинските райони, ще превали слаб дъжд и мокър сняг. През деня ще духа слаб вятър, предимно от запад-югозапад. Минималните температури ще бъдат между 2° и 5°. Максималните температури ще бъдат между и 10°.

В сряда и четвъртък ще има значителна облачност, на места с превалявания от дъжд. През деня ще духа слаб вятър, предимно от запад-югозапад. Минималните температури ще бъдат между 3° и 6°. Максималните температури ще бъдат между и 12°.

Над западните и централни части на Стара планина в петък ще има незначителна облачност. Ще духа умерен вятър от запад. Краткотрайното затопляне ще продължи. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 10°.

В събота ще има значителна облачност и на места ще превали слаб дъжд, над 1500 м. – слаб сняг. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 6°.

В неделя и понеделник ще има променлива облачност. Ще духа умерен до силен вятър от запад-югозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат между 6° и 8°.

Във вторник ще има значителна облачност с превалявания от дъжд, над 1000-1200 м. – от сняг. Температурите ще се понижат и максималните на 1200 м. ще бъдат около 2°.

В сряда и четвъртък ще бъде облачно, на места с превалявания от дъжд и мокър сняг. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат между 8° и 10°.

Максималните температури на 2000 м. през целия период ще бъдат с около 4° – 5° по- ниски от температурите на 1200 м.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *