В „Етър ВТ“ си стиснаха ръцете, Цанко Цветанов и Александър Нанков ще избират новия старши треньор на представителния отбор

Насрочиха Общо събрание на футболния клуб за 7 януари, подготовката на футболистите започва ден по-късно, предвиждат лагер в Анталия

Искри, но и конструктивни разговори, завършили със стиснати ръце – така според проф. Георги Камарашев е протекъл Управителният съвет на „Етър ВТ“ на стадион „Ивайло“ днес.

„Казахме си грешките един на друг, сложихме черта и си стиснахме ръцете“, коментира проф. Камарашев.

На сбирката освен него дойдоха Цанко Цветанов, Петър Колев и Александър Нанков. В заседанието участва и Красимир Балъков, който се прибра от Германия. Със сигурност неговият син Красимир Балъков-младши излиза от ръководството на великотърновския клуб. Причината е, че започва работа в мениджърска агенция и това го вкарва в конфликт на интереси. Освобождаването му ще стане на Общо събрание на „Етър ВТ“, което се свиква на 7 януари догодина от 14:00 часа. До него окончателно решение дали напуска ще вземе и Александър Нанков. Причината за неговата оставка е в Закона за младежта и спорта, тъй като бизнесменът има свой футболен клуб и според поправките не може да бъде в две ръководства. Той бе категоричен обаче, че каквото и да реши, ще продължи да подкрепя „Етър ВТ“.

„Ще помагам на „Етър“ с каквото е необходимо, няма да се откажа и от дублиращия тим. За мен е важно „Етър“ да се развива, да има отбори и в Първа, но и в Трета лига“, заяви Александър Нанков.

На заседанието бе приета оставката на Росен Кирилов.

„Факт е, че той не оправда очакванията, защото, освен да си треньор, трябва да градиш и колектив, както бе при Балъков, но не и от лятото насам“, каза проф. Камарашев.

Най-късно до Общото събрание, което ще бъде предшествано от Управителен съвет, ще трябва да стане ясен новият старши треньор на „виолетовите“. Цанко Цветанов и Александър Нанков са оторизирани да го изберат и проведат разговори с него, както и да работят по селекцията. Ще помага и Красимир Балъков, който коментира, че на този етап пътят му не е свързан със завръщане като наставник на етърци. Същата позиция изрази и Цанко Цветанов. Управителният съвет е взел решение да инвестира 8000 лева в обучението на двама треньори от школата, които да придобият лиценз „Про“. Целта е клубът да изгражда не само свои футболисти, но и свои треньори. На този етап изборът пада върху Марин Стефанов, който работи с дублиращия тим, и Стефан Ангелов, който е начело на 15-годишните. Те ще бъдат привлечени и в щаба на новия наставник на мъжкия отбор, като ще му помагат на ротационен принцип. Тодор Колев ще бъде освободен от клуба, но причината не е сбиването с Иван Стоянов, а защото няма лиценз. Предлагано му е да учи за такъв, но той отказал, уточниха още от ръководството.

Подготовката на представителния тим за пролетния полусезон ще стартира на 8 януари. След 17-и другия месец ще има лагер в Анталия.

„Финансовото положение на клуба не е лошо. Направихме разчет на средствата, с които разполагаме, разпределили сме ги по пера. Ще има и за лагер в Турция, както миналата година“, каза още проф. Георги Камарашев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *