ОбразованиеСвищов

В Стопанска академия „Д. А. Ценов” се дипломира випуск 2019

102-ма от 1030 абсолвенти завършват с отличен успех от 5,50 до 6,00

 

Абсолвентите на Стопанска академия „Димитър А. Ценов” – Свищов, от випуск 2019 в ОКС „Бакалавър” получиха дипломите си. В рамките на четири тържествени церемонии се дипломираха обучавалите се по различните специалности към четирите факултета на свищовското висше училище – „Финанси”, „Мениджмънт и маркетинг”, „Производствен и търговски бизнес”, „Стопанска отчетност”. В аулата на родната Алма матер, облечени с академични тоги и барети, в присъствието на своите родители, приятели и близки, дипломантите получиха поздравления и признание за положения труд през четиригодишния период на обучение.

По традиция на церемониите бе изпълнен ритуалът по полагане на Галилеевата клетва. Свищовската академия е сред първите висши училища в България, откликнали на хуманния призив, отправен на митинг в чест на Галилео Галилей на 7 януари 1989 г. от едноименния площад пред църквата „Санта Кроче” във Флоренция. Призивът е да се въведе във всички университети и институти Галилеева клетва (подобна на Хипократовата) – да се произнася тържествено обещание за използване на науката единствено за борба с болката и страданието, в името на хуманизацията на света. Абсолвентите на свищовското висше училище от випуск 2019 тържествено обещаха: да пазят името на Стопанска академия „Д. А. Ценов”; да защитят достойно професионалната си подготовка; да използват научните си познания единствено за добро, за напредък, за хуманизация на света; да бъдат достойни граждани на Отечеството си. След полагане на клетвата в чест на абсолвентите прозвуча „Многая лета”.

По време на четирите церемонии се дипломираха 1030 абсолвенти, като 102-ма от тях завършиха ОКС „Бакалавър” с отличен успех от 5,50 до 6,00.

Тържествените церемонии по дипломиране на випускниците завършиха с ритуалното хвърляне на академичните барети пред сградата на Ректората и множество снимки на дипломантите с техни колеги, преподаватели, родители, приятели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *