80 четения

Акробатите на „Акро Нова“ с отличия от Международния фестивал „Дунавски перли”

 

С куп отличия се завърнаха представителите на горнооряховския клуб по спортна акробатика „Акро Нова” от 12-ото издание на Международния гимнастически фестивал „Дунавски перли”. По традиция последният голям турнир за годината събира в Русе представители на трите гимнастически спорта – спортна и художествена гимнастика и спортна акробатика. В акробатичната надпревара тази година се включиха както отбори от цяла България, така и състезатели от Гърция, Уелс, Молдова и Украйна. За българските акробати „Дунавски перли” беше и поредното контролно за определяне на някои от националните видове.

„Акро Нова” участва с три вида в две възрастови групи.

Във възраст 7 – 16 години двойката Румяна Тончева и Михаела Илиева спечели сребро на баланс и бронзови медали за темповото съчетание и многобоя.

Радостина Стефанова и Магдалена Тодорова участваха при женските двойки във възраст 11 – 16 г. и също са с един комплект сребърни медали за темповата си композиция и с два бронзови за баланс и в многобоя.

В същата възраст женската тройка Ванеса Стойчева, Елеонора Помакова и Михаела Ганчева спечели бронзови медали за балансовото си съчетание и многобоя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!