215 четения

Дани Младенов с предложение от отбор от Австрия

Вчера „Етър ВТ“ се раздели по взаимно съгласие с Даниел Младенов, който има оферта от чужбина. „Сърдечно благодарим на Дани за всичко, което през последните две години направи за „Етър“! Неговата всеотдайна игра и многото му голове допринесоха много за „виолетовите“ и няма да бъдат забравени нито от феновете, нито от отбора и клуба. Пожелаваме му успех занапред в състезателната кариера. Дани, бъди здрав и все така успешен в живота и по футболните терени!“, написаха на сайта на великотърновския клуб.

Самият нападател, който е сред водачите в класирането на стрелците с осем попадения, заяви, че „виолетовите“ остават в сърцето му и ще им стиска палци.

„Във футбола и в живота като цяло се стига понякога до тези моменти. Не са приятни, защото „Етър“ е един от отборите, в които съм се чувствал най-добре. Както знаете, играл съм в 12 отбора в кариерата си, но само в три съм се чувствал наистина прекрасно и „Етър“ е един от тях. За раздялата – все пак футболът е до време и понякога предложения от финансова гледна точка са важни. Имам семейство, вече съм на 32 години и е нормално да потърся по-добри финансови условия. Имам две оферти от чужбина и две от България. Тепърва ще обмислям, като желанието ми е да играя в чужбина. Но нищо няма сигурно, докато не подпиша договор“, каза Даниел Младенов. Той призна, че едното предложение е от Австрия, което обмисля сериозно, а другото от „по-екзотична държава, но нищо не е на сто процента“.

„Докато не станат нещата, не мога да съм сигурен. Ако този вариант отпадне, с българските отбори съм се разбрал“, добави нападателят. По информация на „Борба“ единият нашенски тим е „ЦСКА – 1948”, където вече са бившите етърци Венци Василев, Димо Атанасов, Емил Александров и Чавдар Ивайлов.

Дани Младенов специално благодари на Стефан Атанасов и Страцимир Тинчев, както и на всички останали в клуба, че са реагирали бързо и за два дни решиха нещата около освобождаването му.

„Все пак аз съм дал на „Етър“ много, а на мен „Етър“ е дал още повече. Така че и двете страни сме дали един на друг и сметнахме, че е нормално един играч, като има много по-добра оферта, те да ме пуснат. Исках максимално рано да ги уведомя, за да ми дадат „зелена светлина“. Казах им, че съм коректен, и ако решат, оставащите два мача ще ги изиграя на сто процента. Който ме познава, знае, че съм мъжко момче. Но клубът реши, че може да не съм мотивиран в тези два мача и ще се пазя. Щом така са решили, няма проблем. Искам да кажа, че ми е много тягостно, че си тръгвам, защото оставям в града много приятели. Искам да благодаря на феновете на „Етър“ за подкрепата им към мен през тези две години! С най-добри чувства си тръгвам от „Етър“. Има отбори, от които си тръгваш с нетърпение, но тук не е така – дори не ми се тръгва, но това е животът“, завърши Дани Младенов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!