646 четения

Деца, курсанти и родители дариха жълти стотинки за детска медицинска техника

Стотици благодетели подкрепиха във Велико Търново събирането на жълти стотинки, организирано от Сдружение „Съзидание 2012“. Координаторите за областта на каузата бяха обособили пункт в събота в Central Mall, където приемаха дарения от 10:00 до 18:30 часа. Акцията привлече най-много малчугани, което изцяло припокри и мотото на инициативата “Деца помагат на деца“. Всички, станали съпричастни с мисията на кампанията, получиха благодарствени грамоти. Сред тях бяха детските градини „Евгения Кисимова“ във Велико Търново и „Ален мак“ в Горна Оряховица.

За първи път в „Жълти стотинки“ се включиха младежите от Курсантския батальон на Националния военен университет „Васил Левски“. Те се бяха постарали предварително да преброят монетите, които предоставят за каузата. Дарената от тях сума възлиза на близо 200 лв.

„Ще са ни необходими поне две седмици, за да сортираме и преброим всички събрани жълти стотинки. Благодарни сме на всеки, който отвори сърцето си за тази кауза“, заяви Йорданка Венкова, един от координаторите на кампанията за региона.

Тя припомни, че идентични прояви са проведени по същото време в още няколко български града, а всички събрани средства ще бъдат вложени в закупуването на апаратура за детското отделение на МБАЛ Хасково.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *