3164 четения

Месечен хороскоп

Прогноза за месец декември, 2019 година

Лунна диета през декември:

В дните от 1 до 11 и от 26 до 31 декември фазата на Луната в нарастваща фаза. В този период хапвайте по малко и начесто, за да задвижите метаболизма и преодолеете чувството за подутост, особено между Коледните и Новогодишните празници. Избягвайте мазните меса и животинските продукти като цяло. Гладуването и диетите не дават желаните резултати, но постенето води до по-добро общо физическо състояние. В дните от 12 до 25 декември Луната е намаляваща. Гладуването се получава по-лесно и безпроблемно. Чувстваме ситост и от малкото, което хапваме. Това е времето, когато е добре да скъсим интервалите на хранене, да се храним по-често и в малки количества. Подходящи дни за стартиране на дългосрочен хранителен режим или диета този месец са 15, 16, 23, 24, 25 декември. Подходящите дни за лунна диета този месец са 4.12 – фаза първа четвърт, 12.12 – фаза пълнолуние, 19.12 – фаза последна четвърт, 26.12 – фаза новолуние.

Грижа за косата:

Благоприятни за подстригване на косите са датите 1, 2, 6, 7, 8, 9, 28, 29, за да расте косата ви по-бързо и 15, 16, 17, 18, 19, 20, за да расте по-бавно. Неблагоприятни дни за посещение при фризьора са 3, 4, 5, 13, 14, 21, 22, 23, 30, 31 декември.

Важни звездни аспекти през месеца:

Декември винаги е месецът, който преминава с шеметна бързина. Всички сме затичани и забързани, за да зарадваме своите роднини, близки и приятели с подходящ подарък. Коледната украса също ни дава свежест. Основна линия в хороскопа за декември придава навлизането на Юпитер в Козирог. На 3 декември планетата слиза от своя трон в Стрелец, за да се запъти устремно към прагматичния и пресметлив Козирог, където ще осъществи едногодишно гостуване. Прекрасна новина за всички, родени в Козирог или притежаващи асцедент или Луна в Козирог. За тях това влияние вещае разширяване, облагородяване на завладените територии и един цялостен успех – в личия и професионалния живот. Марс е на трон в Скорпион, откъдето хвърля силна и положителна енергия към Юпитер и Сатурн в Козирог, обуславящ месеца като благоприятен за начинания в сферата на бизнеса и деловата област. На 23 декември Слънцето навлиза в Козирог, а на 26 декември в същия този знак имаме струпване на цели пет планети – Слънце, Луна, Юпитер, Сатурн и Плутон. Новолунието в Козирог, съпроводено от частично слънчево затъмнение на същата дата се явява като един образен проводник между новото и старото. Между миналото и бъдещето. Между 2019-а и 2020-а година. Отваря се нова страница и портата на един нов период – годината на Уран, каквато ще бъде 2020-а година. Година на бурни промени, духовно и интелектуално пробуждане и проглеждане за бъдещето. Посрещнете я с много надежди и очаквания. Пожелайте си да се простите с нещо старо, за да дойде в живота ви ново, още по-добро.


ОВЕН

Не всичко на всяка цена

През декември сте забързани и търсите възможности за изява на всяка цена. Не разбирате, когато срещате хора, на които им се празнува и които са си пуснали празнични отпуски. Според вашите виждания всеки трябва да работи до последно, за да угоди на капризите ви. Е, приемете, че това няма как да стане. Програмирайте така ежедневието си, че да сте готови с по-големите си ангажименти още до края на първата половина от месеца. Не наказвайте близките си с агресия, когато нещо не се случва според вашите виждания. Изживейте един по-спокоен месец и се насладете на празниците. Не всичко на всяка цена!


ТЕЛЕЦ

Хубав месец

Очаква ви доста благоприятен месец. Навлизането на Юпитер в Козирог озарява всички земни знаци с позитивна енергия и доста добри шансове, а вие сте представители именно на елемент Земя в Зодиака. Радостни чувства ще ви обвземат още в първите дати от месеца, а очакванията ви за Коледа и Нова година оформят доброто ви настроение през целия месец. Няма да липсват и моменти на усилена работа в службата. Повечето ангажименти в средата на месеца ще са повод за излишно напрежение. Не се притеснявайте. Ще свършите всичко в срок, може и без да изкарвате нервите си върху близките. Като цяло, декември е един от хубавите ви месеци за годината.


БЛИЗНАЦИ

Не бързайте толкова много

Декември е един от претоварените за вас месеци. Месеци, в които търсите време за самите себе си измежду тичането и гоненето на цели, закупуването на подаръци и уреждането на сметки в края на годината. Ще изтече бързо и шеметно измежду пръстите ви, а накрая като се обърнете – сякаш нищо няма да сте постигнали през дните му. Затова и не се насилвайте прекалено много. Радвайте се на всеки миг, в който можете да останете с близките си. Не гонете прекалено големи цели и се задоволете с по-малко, за да усетите истинското щастие на месеца. А то е в крайните му дати, когато сте доста по-свободни и можете да сте с близките си в един от най-хубавите семейни празници в годината.


РАК

Чакате празниците

Не може да се отрече, че вие сте едни от най-големите домошари на Зодиака и чакате с нетърпение семейните празници, за да съберете всички около трапезата или около телевизора и да се радвате на пълнотата на своя дом. Декември е месец на семейството, срещите, традициите – нещо, което ви прави особено щастливи. Но все пак, обърнете внимание и на деловите си задачи, които в началото на месеца не са никак малки и… не търпят отлагане. Юпитер, който навлиза в Козирог, ще ви озари с добро настроение, но и в следващата една година ще ви помага да преувеличавате силите и възможностите си и да се заемате с повече дини под мишница. Е, внимавайте още в първата декемврийска седмица да не се излъжете с нещо такова, защото ще трябва да забравите за хубавите празници и ще ви се наложи да работите извънредно. Не бива да си го позволявате, нали?


ЛЪВ

Работа

Декември за вас е поредният забързан и доста натоварен месец от годината, през който освей с рутинната си работа ще трябва да се справяте и с някои извънредно възниклали задачи на работното място. Първоначалната ви реакция винаги ще бъде противене и несъгласие да приемете предложеняита, но те си заслужават, а и трудът ви ще даде нужните плодове незабавно, осигуряващ повече доходи за предстоящите празници. Всъщност, вие навлизате в един по-дългосрочен период на работа и промени в кариерата ви, затова се подгответе да сте все по-активни, дейни и инициативни отсега нататък. Не отказвайте допълнителни ангажименти.


ДЕВА

Не забравяйте личните си нужди

Стартирате месеца с планове за предстоящите празници. За това, какво ви е нужно вкъщи, за да ги посрещнете по най-добрия възможен начин. Редом с това обаче, на вратата ви чукат и хиляди ангажименти с изтичащ срок, които трябва да свършите преди края на годината. Е, очертава се декември да е един от най-натоварените ви месеци, забързан и доста напрегнат на моменти. Но не се притеснявайте, каквото и да ви се случва, то ще бъде за добро. Намирайте малко време за себе си и за своите си нужди. Не забравяйте да отидете на кино или театър, да излизате с приятели. Юпитер навлиза в Козирог и активира един доста по-благоприятен за вас период, който ще продължи около година. Насладете му се.


ВЕЗНИ

Осигурете си спокойствие

Очаква ви напрегнат месец. Струпването на планети в Козирог е причина да се чувствате доста емоционални и често да влизате в конфликти без причина с останалите хора около вас. Използвате агресията като защитна стена преди някой дори да се е опитал да ви нападне. Успокойте топката. Втората половина от месеца е далеч по-благоприятна, когато Венера навлиза във Водолей. Ще ви освободи от някои предразсъдъци и ще ви подготви за новата година. Празниците прекарайте със семейството си и по възможност – не пътувайте. Останете си вкъщи и си дайте малко почивка. Спокойствието е много важно за здравето ви.


СКОРПИОН

Не пропускайте почивката

Очаква ви доста благоприятен и магнетичен месец. Вие сте заредени с добро настроение и усмивките ви не слизат от вашите лица. Струпването на планети в Козирог ви помага да подобрите начина си на общуване, както и да се сдобиете с нови контакти. Обогатете знанията си с нещо ново през месеца. Осъществете пътуване в България или чужбина. Направете нещо, което не сте правили до този момент. Експериментирайте и ще се почувствате живи. Пълноценният начин на живот не е само в работата и изпълняването на задачи, а и в умението да си почивате по подходящия начин. Декември със своите семейни празници е прекрасно време за отмора. Не го пропускайте.


СТРЕЛЕЦ

Материална стабилност

Очаква ви силен и доста благоприятен месец. Не страдате от факта, че Юпитер напуска знака ви, защото той се устремява към един от важните сектори във вашия хороскоп – този на материалните придобивки и финансовата стабилност. Време е да помислите за това, как да си стъпите на краката от финансова гледна точка. Какви промени в работата си трябва да направите през новата година, за да подобрите приходите си и да си осигурите една по-стабилна материална основа за живот. Коледните празници прекарайте вкъщи със семейството, но не забравяйте да посетите и роднини, които не сте виждали от миналата Коледа. Те ще се зарадват много, а вие ще се почувствате отлично от този факт.


КОЗИРОГ

Прогнозата е великолепна

През декември се заемете с ангажиментите, които не търпят отлагане за идната година. Завършете някои вече започнати задачи. Месецът е достатъчно натоварен и изисква от вас сериозна концентрация. Ще я имате. Здравословното ви състояние е с отлични показатели, а и психически се възстановявате от някои неприятности, които се случиха с вас в последните няколко месеца. Юпитер ви идва на гости и ще остане във вашия знак около година. Това е обещание за щастие и гаранция за успехи, стига да действате според правилата и нормите на обществото ни. Е, не можете да се оплачете от прогнозата, затова и не търсете кусури. Приходи ще ви зарадват до края на месеца.


ВОДОЛЕЙ

Търсите усамотение

Декември за вас е един от изпитателните месеци в годината. Струпването на планети в Козирог е причина да се отделите от обществото и да търсите тихи места за размисъл и усамотение. Можете лесно да си спестите депресията и влошеното емоционално състояние, като се отдадете на изкуство или на хоби, ако имате такова. Не си внушавайте, че ако се забавлявате, то губите своето време. Напротив, в момента имате сериозна нужда от разведряване и психическо разпускане, за да сте работоспособни и дейни през работната част от ежедневието си. Имате силен късмет, не го забравяйте. Все пак, Венера гостува във вашия знак и ви зарежда с такъв.


РИБИ

Пътувайте

Като изключим леките заблуди, в които сами се вкарвате заради прекомерната си вяра, месецът е един от благоприятните за тази година. Самозаблуждавате се, като влагате надежди в изпълнението на конкретно обещание от човек, който ви го е направил още през септември. Като изключим това, всичко останало в месеца ви е на шест. Вие сте контактни, симпатични, търсите възмонжост за развитие. Не отказвайте на възможност да пътувате, дори това пътуване да е в работни дни. Вземете си отпуск и го осъществете. Ще останете повече от доволни. Коледните и новогодишните празници прекарайте и със семейството си, но и обърнете достатъчно внимание на приятелите, които не сте виждали от дълго време.


ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!!

29 ноември. Ако празнувате рожден днес, вие трябва да научите едно в този живот – бъдете ловци, а не вечните жертви, угаждайки на всеки около себе си. И без това сте словоохотливи и не ви е страх да казвате онова, което мислите, право в очите на другите. Понякога сте оратори, говорите силно. Колкото по-високо, толкова по-сигурно, че ще бъдете чути. Не че не говорите празни приказки, заобикаляйки всичко останало. Правите го често. В живота си обаче сте прекалено мудни. Чакате все последния момент и затова губите по преднина зад всички останали. Можете да го коригирате.

Навлизате в година на себеанализ и поглед назад в изминалите години. Налага се да поправяте грешки, да правите компромиси. Също така, това е идеална година за преквалификация или обучение.

Здраве: Възможни са проблеми с кожата и лимфните възли.

30 ноември. Рождениците днес са типични представители на Стрелец. Знаят как а настигнат целта и винаги улучват жертвата. Стрелите им са духовити и находчиви и могат да прободат всяка стена. Те винаги са правите, а другите са в грешка. Не тръгвайте да спорите с тях, защото ще си изгубите ценно време, което можете да вложите в нещо по-добро. Приемете ги такива, каквито са – твърдоглави, но сърцати, обичащи и добри хора. Склонни са да правят интриги съвсем неволно, но няма да го признаят. Те нищо не признават, нали са безгрешни.

Следващата година ще ви помогне да си стъпите на краката откъм финансова гледна точка. Това ще е година на материална стабилност, просперитет в работата и парични придобивки. Не отказвайте на предложение за нова работа. Ще се озовете на позиция, на която не сте и предполагали, че можете да се озовете.

Здраве: Възможни са обостряния на хронични заболявания. Пазете коленете.

1 декември. Действащи, активни, водещи и напористи сте вие. Не ви свърта да стоите на едно място, защото винаги искате да вършите нещо, да бъдете заети и полезни. Често грешите обаче, като се заемате с много инициативи наведнъж и доста от тях не докарвате докрай, а зарезвате до средата. Славите се като влиятелни и властни хора, но недовършените дела неведнъж са ви създавали проблеми. Бъдете последователни и търпеливи. Научите ли се на това, няма как да избягате от съдбата си, която е отредила да станете лидери някой ден.

Навлизате в година на себеанализ и поглед назад в изминалите девет години, за да осъзнаете грешките си и да поправите стореното. Извинете се на хората, които сте наранили и дайте прошка на онези, които са ви обидили. Колкото повече прощавате, толкова по-добре ще се чувствате. Това е прекрасна година за преквалификация.

Здраве: Възможни са проблеми с кожата, глезените на краката, лимфната система. Живейте пълноценно и не си внушавайте болести!

2 декември. Вие сте плахи и нерешителни натури. От една страна, владеете всички похвати и тънкости на речта и езика, но трудно се решавате да ги използвате. Чувствителни сте, доста пъти сте го показвали в стихове или загадъчни и красиви рисунки, които не желаете да покажете на никого. Винаги се допитвате до мнението на родителите си, но те не могат да са ваша протекция за цял живот. Опитайте се да живеете по-самостоятелно.

Навлизате в година на финансова и материална стабилизация, което ще е основна добра новина в хороскопа ви. Най-сетне ще намерите благоприятната работа, ще откриете своето поприще, от което ще се вдигнат и доходите ви. Бъдете прогресивни, за да просперирате лесно. Не отказвайте на предложение за нова работа или за стартиране на частен бизнес.

Здраве: Това е годината на хроничните заболявания, така че се пазете от такива.

3 декември. Вие сте едни от най-ярките представители на знака Стрелец. Винаги в добро настроение, винаги оптимистично настроени, заразявате всички около себе си със своя позитивизъм. Пазете се обаче от недобронамерените хора, които кръжат навсякъде около вас. Не умеете да преценявате контактите и да пресявате истинските доброжелатели от лицемерите. От това ще си патите цял живот, защото сте доверчиви натури.

Навлизате в емоционална и завършваща година. Ще бъдете по-избухливи и нетърпеливи от всеки друг път. Налага се не да започвате нещо ново, а да сложите край на изостанали във времето дела, които все сте отбутвали. Бъдете малко по-сдържани и се съобразявайте с настроенията на своите близки. Искайте разбиране, но и вие проявявайте разбиране.

Здраве: Възможни са проблеми с кръвното налягане, главоболие, оплаквания от очите и зъбите. Не отлагайте посещението на лекаря, ако имате някаква болка.

4 декември. Родени сте на ден, който сами сте си избрали сред списък с дати. Това е ден на кармична разплата, защото имате коригирате карма от минали прераждания. В настоящия живот сте решителни Стрелци, но вечно възпрепятствани от трудностите, които носи датата ви на раждане – 4. Ключът към истинският успех, който мечтаете, е в постоянството. Орисани сте да постигате всичко с много повече усилия и постоянство. Често обаче се отказвате, видите ли пречка по пътя си. Това е грешка. Отстранете я и ще се убедите в своята истинска сила.

Навлизате в чудесна година на ново и успешно начало, която ще ви дари с нова посока в живота ви. Гледайте да не се отклонявате от нея, бъдете амбициозни и ще успеете.

Здраве: Възможни са проблеми със сърцето и аритмия заради забързания ритъм на живот и липсата на почивка, характерни за тази лична година.

5 декември. Родени сте с късмет. Вие сте вечно търсещи натури. Обичате да опознавате новото, да преоткривате светове. Често пътувате и това ви носи най-голяма радост. Добре е обаче, ако следвате една по-целенасочена линия в живота си, защото честите промени, към които прибягвате, са главната причина все да започвате нещо, да го зарязвате и след това то да ви тежи на съвестта. В любовта също проявявате непостоянство и затова истинската любов при вас ще дойде в по-късен етап от живота. Вие сте хора-творци и няма по-голяма награда за вас от това да се занимавате с изкуство.

Навлизате в година на съдбовно подчинение, която предполага известно забавяне в развитието ви. Опитайте да не противодействате на обстоятелствата и да се оставите на течението, което ще ви отведе във вярната посока.

Здраве: Възможни са проблеми със стомаха.

Станислав Климетнов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *