Горещи новиниКрими

Пиян румънец зад волана с парична гаранция 1000 лв.

Пиян румънец зад волана бе обвинен от прокуратурата в Свищов в петък и му бе наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ от 1000 лева, което се случва изключително рядко. Решението за паричната гаранция на полицията и прокуратурата в крайдунавския град е било провокирано от наглото поведение на чужденеца, научи „Борба“.

44-годишният румънски гражданин е бил спрян за проверка в следобедните часове на последния работен ден в Свищов зад волана на лек автомобил „Фолксваген Голф” с румънска регистрация. При проверка за употреба на алкохол апаратът е отчел 1,69 промила. Той е дал кръвна проба за химичен анализ. Срещу него е започнато бързо производство.

В събота малко след полунощ в РУ – В. Търново, е получен сигнал за движещ се по ул. „Магистрална” лек автомобил „Фолксваген Поло”. Колата криволичела по пътното платно и била опасна за всички участници в движението, както и за самия водач в нея. Минути по-късно автомобилът е бил спрян от екип на полицията, а 53-годишният шофьор се оказал с 2,08 промила алкохол. Той е отказал кръвна проба. Срещу него също е започнато бързо производство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *