1994 четения

В Павликени таксите за детски градини падат наполовина, след година забавачките ще са безплатни

Кметът Манолов: „Отпадането на таксите е сред приоритетите ми”

 

ДОГОДИНА ТАКСИТЕ ЗА ВСИЧКИ ДЕТСКИ ГРАДИНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА ПАВЛИКЕНИ ЩЕ СА НАМАЛЕНИ НАПОЛОВИНА, А ОТ ПО-СЛЕДВАЩАТА ЩЕ ОТПАДНАТ ИЗЦЯЛО, информира специално за „Борба” кметът Емануил Манолов. В момента в общината има 11 забавачки, чиято издръжка е малко над 80 хил. лв. Градоначалникът е категоричен, че отпадането на таксите за градините е сред основните му приоритети в управленската му програма. Само преди броени дни и в Свищов махнаха таксите за градините, но това все още не е възможно в областния център заради в пъти по големия брой деца и възпитатели. Все пак от великотърновското кметство в момента анализират възможностите си за редуциране на заплащането.

Община Павликени ще въведе и еднократна помощ при раждане на второ и трето дете. Условието за получаване ще бъде родителите да са здравно и социално осигурени, да не дължат местни данъци и такси и да имат завършено основно образование. Манолов се кани да предложи и създаването на общинска полиция, и по конкретно – общинско звено „Сигурност“, което да опазва обществения ред в населените места и общинските гори от незаконна сеч, да спре безразборното изхвърляне на отпадъци… и др.

В момента Община Павликени усвоява над 20 млн. лв. по 17 проекта и е сочена за една от отличниците в страната по този показател.

Стилян НАЙДЕНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!