820 четения

Вицeпремиерът Томислав Дончев връчи дипломите на абсолвентите от Стопанския факултет

ВИЦЕПРЕМИЕРЪТ НА БЪЛГАРИЯ ТОМИСЛАВ ДОНЧЕВ ВРЪЧИ ДИПЛОМИТЕ НА ОТЛИЧНИЦИТЕ ОТ ВИПУСК 2019 НА СТОПАНСКИЯ ФАКУЛТЕТ НА ВТУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“. Бранислава Мамучевска, която завърши магистратура по управление на човешките ресурси, се качи първа на подиума в аулата на вуза. Нейната диплома е 6,00, тя е и отличникът на новите дипломанти.

241 студенти получиха дипломите си миналия ден. 193-ма са от професионално направление „Администрация и управление“, а 48 от професионално направление „Социални дейности“. 97 са отличниците, петима от тях са постигнали успех 6,00. Те имаха честта да получат свидетелствата си за завършено образование от Томислав Дончев.

„Много е опасно да говорим с клишета и сега ми се иска да избягам от тях. Едно от тях е да ви кажа, че успехът ви чака. Не, не ви чака отпред, вие трябва да го настигнете и да го хванете. Другото клише е, че България има нужда от вас. Това е вярно, но преди всичко има нужда от критични и силни граждани. Ако бъдете такива, ще имаме и добри ръководители и ще имаме гаранция, че България ще бъде и ще пребъде. Не съм толкова стар, за да ви давам съвети, и въобще, бъдете подозрителни, когато някой иска да ви дава съвети. Животът е чудно приключение, опитайте се да го изживеете по най-добрия начин. Питайте, търсете, искайте, взимайте“, каза пред младите хора Томислав Дончев, който заедно с ректора проф. Христо Бонджолов и с декана на факултета проф. Пенчо Пенчев връчи дипломите.

Празника на абсолвентите уважиха още Великотърновският митрополит Григорий, шефът на Общинския съвет Венцислав Спирдонов, приятели и близки на завършващите.

С. БОЯНОВА

Сн. авторката

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!