Вицeпремиерът Томислав Дончев връчи дипломите на абсолвентите от Стопанския факултет

ВИЦЕПРЕМИЕРЪТ НА БЪЛГАРИЯ ТОМИСЛАВ ДОНЧЕВ ВРЪЧИ ДИПЛОМИТЕ НА ОТЛИЧНИЦИТЕ ОТ ВИПУСК 2019 НА СТОПАНСКИЯ ФАКУЛТЕТ НА ВТУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“. Бранислава Мамучевска, която завърши магистратура по управление на човешките ресурси, се качи първа на подиума в аулата на вуза. Нейната диплома е 6,00, тя е и отличникът на новите дипломанти.

241 студенти получиха дипломите си миналия ден. 193-ма са от професионално направление „Администрация и управление“, а 48 от професионално направление „Социални дейности“. 97 са отличниците, петима от тях са постигнали успех 6,00. Те имаха честта да получат свидетелствата си за завършено образование от Томислав Дончев.

„Много е опасно да говорим с клишета и сега ми се иска да избягам от тях. Едно от тях е да ви кажа, че успехът ви чака. Не, не ви чака отпред, вие трябва да го настигнете и да го хванете. Другото клише е, че България има нужда от вас. Това е вярно, но преди всичко има нужда от критични и силни граждани. Ако бъдете такива, ще имаме и добри ръководители и ще имаме гаранция, че България ще бъде и ще пребъде. Не съм толкова стар, за да ви давам съвети, и въобще, бъдете подозрителни, когато някой иска да ви дава съвети. Животът е чудно приключение, опитайте се да го изживеете по най-добрия начин. Питайте, търсете, искайте, взимайте“, каза пред младите хора Томислав Дончев, който заедно с ректора проф. Христо Бонджолов и с декана на факултета проф. Пенчо Пенчев връчи дипломите.

Празника на абсолвентите уважиха още Великотърновският митрополит Григорий, шефът на Общинския съвет Венцислав Спирдонов, приятели и близки на завършващите.

С. БОЯНОВА

Сн. авторката

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *