1198 четения

Йоана Иванова отвори адвокатска кантора в родния си град Полски Тръмбеш

29-годишната правистка работи и про боно в Регионалния център за консултиране

 

От март тази година в Полски Тръмбеш отвори адвокатска кантора 29-годишната Йоана Иванова, която е един от най-младите адвокати във Великотърновската адвокатска колегия. Тя е от Полски Тръмбеш, тук е завършила средното си образование и винаги се е гордеела с това. Висшето си образование по право завършва във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, има и следдипломна квалификация по право на Европейския съюз в Софийски университет „Св. Климент Охридски”.

Идеята за кантора в родния град се зародила отдавна, но младата адвокатка обаче я обмисляла известно време, преди да направи тази важна крачка. Мотивирана била от желанието си да бъде по-близо до хората от родния си град и общината, защото вярва, че така има повече шансове да бъде полезна. Убедена е, че човек печели доверието на хората, когато е познат с името и лицето си, както и с делата си. Заради това за нея е много важно да бъде докрай коректна и винаги да поддържа много добро професионално ниво. Споделя, че най-трудно се работи с познати и близки, защото и техните, и собствените й очаквания в тези случаи са най-големи. Въпреки това не спира да се опитва да намира решения на всеки проблем, отнесен до нея.

Освен в Полски Тръмбеш Йоана работи и в кантората си във Велико Търново, затова й се налага добре да планира времето и ангажиментите си. Госпожица Иванова споделя, че се чувства удовлетворена и щастлива, когато намери правилния път към разрешаването на нечий проблем.

За времето, през което работи в Полски Тръмбеш, вече се е срещала с немалко случаи. Типични са казусите, свързани със земеделски земи- договорни отношения, собственост, неплатени аренди и наеми. Наследствените и семейни отношения, в които всеки човек неизменно влиза в живота си, рано или късно също стигат до адвокат. Не липсват и търговско-правни случаи. Друга голяма група от проблеми са свързани с отношенията на хората с различни държавни и местни органи и институции.

Освен в собствената си кантора Йоана Иванова работи и като един от адвокатите, които предоставят безплатни правни консултации в Регионалния център за консултиране в областния град. Преди повече от две години се е запалила по тази кауза и я приела много присърце. Всеки месец отделя от времето си, за да работи с тези хора, които не могат да си позволят да платят адвокатската услуга, за да получат правна защита. Убедена е, че това е единственият начин да бъдат защитени правата на тези граждани.

Личната амбиция на Йоана Иванова е да продължава да усъвършенства себе си, за да може по този начин да помага по-качествено и на все повече хора. Другата й цел, която смята за много важна, е повишаването на правната култура на обществото, защото смята, че има изключително остър дефицит в тази сфера. Заради това си е направила и страница в социалната мрежа Фейсбук, като се старае винаги да я поддържа актуална и полезна за хората. Младата адвокатка има и други професионални идеи и вярва, че когато човек работи усилено, рано или късно постига резултатите и удовлетворението, към които се стреми.

Нели СУКОВА

Сн. авторката

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!