6568 четения

Лавина от съпричастност и дарения за семейството, останало без татко в Драганово

Публикацията в „Борба“ за вдовицата Светла Гогева и трите деца, които отглежда сама в къщата си в горнооряховското село Драганово, провокира много хора да пожелаят да помогнат на нея и малчуганите, с каквото могат. С нас се свързаха много благодетели и неправителствени организации от цялата страна, част от които вече изпратиха дарения за семейството.

Още на следващия ден, след като излезе статията, домът на Гогеви бе посетен от албанеца Лео Кадели и доброволци от създадената от него платформа „Приятели, помагайте“. Те водеха със себе си Дядо Коледа, който раздаде подаръци на двете момченца и тяхната кака. Добрият старец зарадва децата с коледна украса, дрешки, играчки и лакомства.

„Оставихме хранителни продукти на семейството, с които ще могат да посрещнат достойно Рождество Христово. Светла ни сподели, че ще има нужда от физическа сила и мъжка помощ, за да направи ремонт на отделни части на къщата. Взехме мерки за банята и напролет, заедно с доброволци на платформата в региона, ще направим необходимото, за да подобрим условията в санитарния възел“, заяви Лео Кадели.

С желание за помощ на семейството с нас се свърза и представител на фондация „Спаси човека“. Организацията вече инициира събирането на якета, блузки, панталони и обувки за трите деца. Размерите са следните – за тригодишното приемно момченце дрешки 85-и размер и обувки 20-и номер, за осемгодишния Александър – дрешки 130-и размер и обувки 32-ти – 33-ти номер, и за 12-годишната Ивана – дрешки за височина 160 – 170 см и обувки 38-и номер.

Междувременно албанецът Лео Кадели използва идването си в Драганово, за да зарадва и 16-годишния Кристиян Йовчев в селото, който страда от детска церебрална парализа и бива отглеждан единствено от баба си Ани. За момчето и мечтата му за нова инвалидна количка „Борба“ разказа в края на 2017 година, а платформата „Приятели, помагайте“ веднага реагира на апела и ден по-късно осигури приспособлението. Благодетелят подари на Кристиян играчки и лакомства, а на баба му – нов лаптоп.

Галина ГЕОРГИЕВА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!