334 четения

Десетокласници правят благотворителен базар и концерт за малката Рая

ДЕСЕТОКЛАСНИЦИ ОТ ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ „ПРОФ. Д-Р АСЕН ЗЛАТАРОВ“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ОРГАНИЗИРАТ БЛАГОТВОРИТЕЛЕН БАЗАР и концерт, за да наберат средства за лечението на Рая. Момиченцето, което е на 12 г., страда от детска церебрална парализа и има нужда от подкрепа в борбата си със заболяването. Затова и търновските тийнейджъри са се заели с идеята да съберат средства за детето, което сами са открили в мрежата. Всички събрани пари възпитаниците на гимназията ще инвестират в закупуването на инвалидна количка и уреди за рехабилитация.

На 16 декември ще бъде открит традиционният Коледен базар в гимназията. За да наберат възможно най-голямо количество сувенири и предмети, учениците от X „б“ са успели да привлекат на своя страна Мария Джамбазова от Общинския детски комплекс, която с децата си там изработва сурвакници, както и директора на комплекса Анелия Пейчева, чиито ученици също изработват сувенири за базара.

На 18 декември на сцената на читалище „Искра“ е концертът, в който ще участват талантливи ученици от гимназията – акробати, гимнастички, танцьори, поп изпълнители. На сцената ще се качат малчуганите от детска градина „Соня“, танцьорите от The Centre, както и ученици от Природо-математическата гимназия „Васил Друмев“. Двете училища от години си сътрудничат в благотворителните инициативи, затова тийнейджърите от Езикова гимназия ще помогнат на своите съученици от ПМГ при организирането на техния концерт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!