1455 четения

Нашенци и румънци се изсипват във Велико Търново за Нова година, заведенията пълни по празниците

Хитът е да наемеш къща за компания, повечето вече са дадени

 

ПОЧТИ НЕВЪЗМОЖНО Е В МОМЕНТА ДА СЕ НАМЕРЯТ СВОБОДНИ МЕСТА В ЗАВЕДЕНИЯТА ЗА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ПРАЗНИЦИ. Останали са само ограничени бройки, а болшинството съдържатели не приемат по-големи компании. Повечето от великотърновските кръчми са резервирани по празниците още преди месец, а банкетите не секват през целия декември. Същото се отнася и за хотелите. Велико Търново ще се пука по шевовете както по Коледа, така и по Нова година. Доста от гостите на града ще са и от съседна Румъния. За празниците нашенци от всички кътчета също предпочитат старата столица пред морските и зимните курорти.

От месец насам масово се заемат за предстоящите Коледни и Новогодишни празници всички къщи, които се дават под наем. Наемат ги компании и семейства.

В града и Арбанаси селските къщи и хостелите в околните села са претъпкани и свободни места вече не могат да се намерят.

Малки чифлик, Беляковец, Присово, Пушево, Арбанаси, Вонеща вода, селата в Еленско са сред предпочитаните дестинации. Вилите се отдават обаче за период от поне 3 – 4 дни. Цената варира между 150 и 500 лв. на ден. Отделно компанията може да си поръча печено прасенце или да подготви меню за празника, което домакините изпълняват.

С. МАРИНОВ

2 коментара за “Нашенци и румънци се изсипват във Велико Търново за Нова година, заведенията пълни по празниците

 • 11.12.2019 в 11:19
  Permalink

  Всичкото това е перфектно, само да видим какви доходи накрая ще отчетат г-дата хотелиери ? Ако всеки си гледа съвестно работите в тоя град, както общината, така и бизнеса, нещата може и да се получат !

  Отговор
 • 11.12.2019 в 15:59
  Permalink

  Пълен отврат! Да свършват тия празници, че всичко да се върне по нормално му и тия палячовци да се връщат откъдето са дошли. Ай сиктир!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *