269 четения

Търновската община предоставя помещение за дейността на фондация в помощ на жени с рак на гърдата

По предложение на кмета на Велико Търново д-р инж. Даниел Панов Общината осигурява недвижим имот, собственост на местната власт, за безплатно ползване от фондация „Не си сама“. Организацията ще развива дейността си в стая 207 на бившия Пионерски дом на булевард „България“ 24. Там ще се провеждат сбирките на членовете на фондацията, която има за цел подпомагане, рехабилитация и психологическо консултиране на жени, болни от рак на гърдата, повишаването на качеството им на живот и предоставяне на информация с цел превенция на заболяването.

В помещението ще бъдат изнасяни лекции, беседи и консултации със здравни специалисти – гинеколози, онколози, кинезитерапевти, хранителни консултанти. Ще гостуват и инструктори по йога и пилатес.

Двигатели на начинанието са психологът Даниела Енчева и нутриционистът Горица Василева. И двете са били диагностицирани с онкологичното заболяване и след като са успели да преборят рака, решили да основат фондация, която да подкрепя жените, които тепърва започват битката за живота си. През май основават организацията и вече са срещнали десетки съмишленички. Всичко във фондацията се случва на доброволни начала.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!