528 четения

8 неща, които си струва да си припомним, когато нищо не върви

Писателят и блогър Марк Черноф вярва, че винаги има нещо, за което да бъдем благодарни. И че без значение, колко добри или лоши неща ни се случват, всеки ден трябва да се будим с благодарност към живота си, защото някой някъде отчаяно се бори за своя.

Истината е, че щастието не е липса на проблеми, а умение да се справяме с такива. Представете си всички чудесни мисли с които можем да обгърнем съзнанието си, ако не го увиваме така плътно около тревогите си. Винаги обръщайте внимание на това, което имате, вместо на това, което сте загубили. Не оплаквайте това, което светът ви е отнел, а вижте какво можете да сътворите с това, което ви е останало.

Ето и някои от идеите на Марк Черноф, които могат да ви помогнат да се мотивирате, когато имате най-голяма нужда от това.

1. Болката е част от израстването

Понякога животът ни затръшва врата и то е, за да се движим напред. И това е нещо хубаво, защото често човек няма мотивация да промени нещо, освен ако обстоятелствата не го принудят. Когато времената са трудни, напомнете си, че нищо не се случва без причина. Само защото страдате не значи, че сте се провалили. Всеки голям успех изисква достойна борба. Хубавите неща изискват време. Бъдете търпеливи и ще бъдете възнаградени. Всичко ще си дойде на мястото. Може би не веднага, но непременно. Не забравяйте, че има два вида болка: болка, от която боли и болка, от която се променяте. И двата вида ви помагат да израснете.

2. Всичко е временно

Всеки път, когато вали, все пак спира да вали. Всеки път, когато се нараните, се изцелявате. След тъмнината винаги има светлина. И за това ви напомня всяко едно утро. Нищо не трае вечно. Така че, ако нещата са добри в момента, се възползвайте. Това няма да продължи вечно. Ако нещата са лоши, не се притеснявайте, защото и това няма да продължи вечно. Само защото животът не е лесен в момента, не значи, че повече няма да се смеете. Всеки момент е едно ново начало и нов край. Всяка секунда за вас е втори шанс. Просто трябва да го вземете и да направите най-доброто с него.

3. Тревогите и оплакването не променят нищо

Тези, които се оплакват най-много, вършат най-малко. Винаги е по-добре да се опитаме да направим нещо голямо и да се провалим, отколкото да се опитваме да не правим нищо и да успеем. Нищо не е приключило, ако се провалите. Свършило е, когато не предприемате нищо, но се оплаквате. Ако вярвате в нещо, не спирайте да опитвате. Не позволявайте на сенките от миналото да помрачат прага на вашето бъдеще. Прекарвайки времето днес в оплакване от вчера няма да направите утрешния ден по-светъл. Вместо това си вземете поука. Нека това, което сте научили, да подобри начина, по който живеете. Направете промяна и не поглеждайте назад. И независимо от това, което се случва в дългосрочен план, не забравяйте, че ще достигнете истинското щастие, само когато спрете да се оплаквате за вашите проблеми и започнете да сте благодарни за всички проблеми, които не са ви се се случили.

4. Вашите белези са символ на вашата сила

Никога не се срамувайте от белезите, които животът ви е оставил. Белегът означава, че болката е надмогната и раната заздравява, че сте станали по-силни и продължавате напред. Белегът е татуировката на триумфа, с който трябва да се гордеете. Вие не можете да накарате белезите в живота ви да изчезнат, но можете да промените начина, по който ги виждате. Можете да започнете да виждате вашите белези като признак на сила, а не на болка. Великият суфист Руми е казал: „раната е мястото, откъдето светлината влиза“. Нищо не може да бъде по-близо до истината. Най-силните герои в този голям свят са обгорени с белези. Вижте вашите белези и си кажете: „ДА! НАПРАВИХ ГО! Оцелях и имам белези, които го доказват! И сега имам шанс да израстна още по-силен.“

5. Всяка малка битка е крачка напред

В живота търпението не е изчакване, а способност да се поддържа добро отношение, докато работите усилено върху мечтите си, знаейки, че трудът си заслужава. Така че, ако сте решили да опитате, извървете целия път. В противен случай, няма смисъл да започвате. Това може да означава загуба на сигурност и комфорт за дълго време. Това би могло да означава да изгубите сън и апетит. Това може да означава да жертвате всичко познато, да приемате подигравки, да сте сам. Самотата все пак е дар, който прави великите неща възможни. Тя ви дава пространството, което ви трябва. Всичко останало е тест за вашата решителност. И с всяка стъпка ще се чувствате по-добре. Ще осъзнаете, че борбата не е да намерите пътя, това е самият път. И той си струва. Извървете целия път. Няма по-добро усещане от това да знаете, какво означава да бъдеш жив.

6. Негативизмът на другите не е ваш проблем

Бъдете позитивни, когато негативността ви заобикаля. Усмихвайте се, когато другите се опитват да ви смачкат. Това е един лесен начин да поддържате ентусиазъм и да се съсредоточите. Когато другите хора се отнасят зле с вас, бъдете себе си. Никога не позволявайте на другите да ви променят. Не трябва да приемате нещата твърде лично, дори да изглеждат така. Обикновено хората казват и вършат неща, заради самите себе си, не заради вас, независимо, как ви се струва. Преди всичко, не се променяйте, само за да впечатлите някого, който казва, че не сте достатъчно добър. Променяйте се, само защото това ви води към по-светло бъдеще. Хората винаги ще говорят, независимо от това, което правите или колко добре го правите. Така че се тревожете за себе си, преди да се тревожите за това, което си мислят другите. Ако вярвате силно в нещо, не се страхувайте да се борите за него. Животът е само един. Така че правете това, което ви прави щастливи и бъдете с тези, които ви карат да се усмихвате.

7. Какво е писано, в крайна сметка ще стане

Истинската сила идва когато имате толкова много да изплачете, но вместо това предпочитате да се усмихвате и да цените живота. Вие не може да принудите нещата да се случват. В един момент ще трябва да се оставите на течението и да приемете реалността. Да цените живота си означава да се доверите на интуицията си, да уловите шансовете, да губите и да намирате щастието, да цените спомените и да се учите чрез преживяното. Това е дългосрочно пътуване. Трябва да спрете да се притеснявате, поставяйки под съмнение всяка стъпка по пътя. Смейте се на объркването, живейте съзнателно в момента и се радвайте на живота си, такъв какъвто е. Може да не се окажете точно там, където сте искали да отидете, но в крайна сметка ще се озовете точно там, където е трябвало да бъдете.

8. Най-доброто нещо, което можете да направите, е да продължите

Не се страхувайте да опитвате отново, да обичате отново, да живеете отново и да мечтаете отново. Не позволявайте на трудния урок да вкамени сърцето ви. Най-добрите уроци в живота често се научават в най-лошите времена и от най-лошите грешки. Ще има моменти, когато ще изглежда сякаш всичко, което би могло да се обърка, се обърква. И може да се чувствате сякаш сте заседнали в това положение завинаги, но това не е вярно. Когато се чувствате капитулирали, не забравяйте, че понякога нещата трябва да стигнат дъното, преди да се оправят. Понякога трябва да се мине през най-лошото, за да се стигне до най-доброто. Да, животът е корав, но вие сте по-корави. Намерете сили да се смеете всеки ден. Намерете смелост да се чувствате различни, а също така и красиви. Намерете го в сърцето си, за да накарате и другите да се усмихват. Не се тревожете за неща, които не могат да се променят. Живейте просто. Обичайте щедро. Говорете искрено. Работете усърдно. И дори и да се окаже недостатъчно, продължавайте. Продължавайте да израствате.

Източник: obekti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!