185 четения

Гимназията по туризъм работи по европейски проект за толерантността

„ПРИЗНАВАНЕ, ГРИЖА, ЕМПАТИЯ – ПРОМОТИРАНЕ НА ТОЛЕРАНТНОСТТА“ СЕ НАРИЧА НАЙ-НОВИЯТ ПРОЕКТ, ПО КОЙТО ЗАПОЧНА ДА РАБОТИ ЕКИПЪТ на Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“ във Велико Търново. Проектът е по програма „Еразъм+” на Европейския съюз и основната идея в него е учениците да поразсъждават върху понятията толерантност и взаимно разбиране на лично и европейско ниво. С четири училища от Германия, Румъния, Полша и Турция ще работи по проекта търновската гимназия по проекта.

Всяко от тези училища вече е направило предварителни проучвания по темата за толерантността и резултатите показват, че учениците се сблъскват всекидневно със социални отхвърляния, тормоз, натиск от връстници, различно вербално и физическо насилие и агресия. Затова и целта на новия проект цели да повиши информираността на децата за толерантността.

20 ученици от всяко партньорско училище на възраст 13 – 18 години ще вземат участие в международния обмен. На своите срещи младежите ще изработят заедно аудиоречник на толерантността, ще напишат електронна книга и ще направят филм на тема „Как изглежда толерантността през моите очи“. Освен това ще подредят изложба, ще си направят тематични пъзели, ръчно изработени книгоразделители, календар на проекта.

Първата работна среща е била в немския град Етлинген и в нея са участвали учителите Валя Пилева, Поля Янкова и Анелия Стайкова. Търновската гимназия ще домакинства втората среща, която е през пролетта.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!