170 четения

Седмична прогноза за времето

 

през периода 13 декември 2019 г. – 19 декември 2019 г.

В петък сутринта ще има значителна облачност. Около обяд и след обяд облачността ще се променя динамично, най-често ще бъде променлива, на моменти ще се увеличава до значителна и на отделни места е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Минималните температури ще бъдат между 1° и 4°. Максималните температури ще бъдат между и 8° в северозападните райони на Северна България и между и 11° в централните части на Северна България.

В събота ще преобладава време със значителна облачност. Сутринта около р. Дунав и другите големи водоеми видимостта ще бъде намалена. След обяд, предимно над централните части на Северна България се очакват превалявания от дъжд. Преди обяд ще бъде почти тихо, след обяд ще духа слаб вятър от запад. Минималните температури ще бъдат между 1° и 4°. Максималните температури ще бъдат между и 8° в северозападните райони на Северна България и между и 12° в централните части на Северна България.

В неделя сутринта над дентралните части на Северна България облачността ще намалее и през деня навсякъде ще се установи време с незначителна облачност до ясно. Ще духа слаб до умерен вятър от запад. Минималните температури ще бъдат между 0° и 5°. Максималните температури ще бъдат между 10° и 15°.

От понеделник до четвъртък в часовете преди обяд около р. Дунав и големите водоеми ще има ниска слоеста облачност и видимостта ще бъде намалена, като с всеки следващ ден те ще стават по-продължителни и на повече места. Над полупланинските и част от равнинните райони ще има незначителна облачност до ясно. Ще духа слаб вятър от изток, на моменти ще бъде тихо. Минималните температури ще бъдат между 0° и 5°. Максималните температури ще бъдат межд у 13° и 18°, в местата с трайни мъгли и ниска слоеста облачност – межд у и 7°.

Над западните и централни части на Стара планина в петък ще има значителна облачност с временни разкъсвания в следобедните часове. На места е възможно да превали слаб дъжд и сняг. Ще духа умерен до силен вятър от южната четвърт. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 8°.

В събота ще има значителна облачност. След обяд, предимно над централните части на планината, ще превали дъжд, над 1800 м. – сняг. Ще духа умерен до силен вятър от южната четвърт. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 8°, през деня ще се понижават.

От неделя до четвъртък ще пробладава време с незначителна облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Очаква се затопляне. Максималните температури на 1200 м. в неделя ще бъдат около 8°, в четвъртък ще достигат до 18°.

Максималните температури на 2000 м. през целия период ще бъдат с около 4°- 5° по- ниски от температурите на 1200 м.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!