238 четения

Сформираха общинската комисия за инвитро помощ

Д-р Николен Стойнов, д-р Валентин Точков и д-р Мавроди Калейнски ще бъдат членове на общинската комисия към местния инвитро фонд, реши Постоянната комисия по социални дейности и здравеопазване към Общинския съвет във Велико Търново.

Новият председател на социално-здравната комисия доц. д-р Светлозар Стойков по право става и заместник-председател на инвитро комисията, а председател ще е д-р Диляна Вачкова – главен експерт в дирекция „Социални дейности и здравеопазване” в Община Велико Търново.

По правилник комисията включва седем души, като трима от тях са представители на общинската администрация, а останалите четирима са общински съветници и се избират от местния парламент във Велико Търново.

Местната инвитро програма е помогнала на бял свят да се родят за последните 11 години около 60 деца. Годишният й финансов ресурс е 70 000 лв., като в него влизат остатъци от бюджета за дейностите от предишната година.

Двойките получават по 2000 лв. срещу представяне на финансови документи при направени разходи за решаване на репродуктивния проблем.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *