50 четения

Учени предлагат на етикетите на храните да пише колко движение е необходимо за изгарянето на калориите

Учени предлагат на етикетите на храните да пише колко движение е необходимо за изгарянето на калориите, защото така хората се изкушават по-малко, съобщи Би Би Си.
Подобни етикети биха насърчили по-здравословно хранене в ерата на затлъстяването. Те могат да помогнат на хората да намалят общия си дневен прием с 200 калории.
За да изгори калориите от парче пица например, човек трябва да върви четири часа. Ако изяде един шоколад трябва да тича един час, а за пакет чипс от 180 гр – час и половина. Калориите от половинлитрова кока-кола се изразходват с 40-минутно бягане, от пакет шоколадови бисквити – с двучасово бягане, а от шоколадов мъфин – 50-минутно.
Много хора се шокират, когато научат колко движение е необходимо за изразходването на калории от храни и напитки, които могат и да избягнат.
Учените са анализирали за изследването си резултатите от 14 предишни труда.
Противници на идеята обаче твърдят, че подобно етикетиране би било много вредно за страдащите от хранителни разстройства.

Източник: obekti.bg

Един коментар за “Учени предлагат на етикетите на храните да пише колко движение е необходимо за изгарянето на калориите

  • 12.12.2019 в 12:21
    Permalink

    Аз си изчислявам приблизително наум, преди да купя продукта понеже спортувам.
    Това решение е много добро – ефекта от вредните храни като захар, въглехидрати и мазнини силно намалява и даже изчезва, ако консуматора „изгори“ калориите, и не ги остави да се натрупат в организма. Калории може да се горят и по време на работа.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *