Трима действащи спортисти с шанс да бъдат отново N 1 на Велико Търново

Трима от номинираните единайсет в категорията мъже и жени за Спортист на годината във Велико Търново имат шанс да станат отново N 1. Това са боксьорът Тинко Банабаков и автомобилистите Мирослав Ангелов и Емил Денев. Любопитно е, че държавният шампион Банабаков е абсолютният рекордьор до момента в анкетата с четири първи места. Той е печелил отличието през 2012, 2013, 2015 и 2017 г. Най-близо до такова постижение в историята на спорта в старата столица е щангистът Румен Русев, побеждавал в класацията три пъти – през 1972, 1973 и 1974 г., но по понятни причини той няма как да подобри постижението си.

Победителят за 2018 година Мирослав Ангелов и колегата му в „Мегапорт рейсинг“ Емил Денев (N 1 за 2011 г.) обаче имат реален шанс да дублират първите си места. За втора поредна година Ангелов е първи в ралишампионата у нас индивидуално, двамата са и отборни първенци на България.

В случай че някой от тях бъде избран за Спортист на 2019 година, ще влезе в компанията на други осем великотърновски състезатели, печелили отличието по два пъти. Това са Стефан Цончев – вдигане на тежести, Галина Пенкова и Антоанета Селенска – лека атлетика, Йордан Дойнов – борба, Анелия Димитрова – художествена гимнастика, Росен Райчев – конен спорт, Христомир Христов – културизъм, и Петя Луканова – спортна стрелба. Гласуването, в което ще участват съветниците от Постоянната комисия за младежта и спорта, спортните експерти и журналисти, пишещи и говорещи за спорт, е днес от 13:00 часа в сградата на Община Велико Търново.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.