113 четения

Юношите на „Българче“ танцуваха в шоуто на Нешка Робева в София и посетиха парламента

ПРЕДСТАВИТЕЛНИЯТ СЪСТАВ НА ДЕТСКО-ЮНОШЕСКИЯ АНСАМБЪЛ „БЪЛГАРЧЕ“ ТАНЦУВА ОЩЕ ВЕДНЪЖ В СПЕКТАКЪЛА НА НЕШКА РОБЕВА „ШОУ БЕЗ ИМЕ“. Децата пътуваха миналия ден до София по покана на легендарната треньорка, за да се включат в представлението, което нейните артисти изиграха в зала 1 на Националния дворец на културата в столицата.

Възпитаниците на хореографа Петър Петров участваха в шоуто и във Велико Търново, където на сцената излязоха децата от „Виргиния балет“ и „Пеещи камбанки“, както и акробати от Горна Оряховица. След представлението в старата столица обаче Нешка Робева толкова харесала малките танцьори, че ги поискала и за шоуто си в София.

Докато са били в столицата, танцьорите на „Българче“ са се отзовали и на поканата на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и посетили парламента. „Тя ни покани, докато беше във Велико Търново за тържествата, посветени на Търновската конституция. Ние танцувахме тогава и г-жа Караянчева много хареса децата. Успяхме сега да отговорим на нейната покана, и то благодарение на Общината, която финансира нашето пътуване и нощувката ни в София“, каза Петър Петров.

И допълни, че лично Цвета Караянчева е посрещнала тийнейджърите в Народното събрание и е разговаряла с тях за историята, за това как се правят законите, за политиката и бъдещето на младите хора в България.

Великотърновските народни представители от Парламентарната група на ГЕРБ Станислава Стоянова и Станислав Стоянов също са участвали в срещата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!