1119 четения

Върхови технологии за лазерна епилация и лазерно подмладяване прилагат специалистите в iClinic dermatology & aesthetics в старата столица

Две от най-често търсените процедури в клиниката бяха отличени на Световния конкурс MyFaceMyBody Awards 2019 в Лас Вегас

 

Световно признание получиха две от технологиите, с които специалистите в търновския високотехнологичен център за естетична медицина и дерматология iClinic dermatology & aesthetics постигат изумителни резултати. В края на ноември, по време на церемонията MyFaceMyBody Awards 2019 в Лас Вегас, бяха наградени лазерната епилация със Soprano в категорията „Най-добра нова процедура“ и лазерният лифтинг на Alma Lasers – за „Най-добра антиейджинг терапия“.

Двете процедури се прилагат в клиниката вече повече от година и ефектът от тях е забележителен. Благодарение на iClinic dermatology & aesthetics те са на разположение на жителите на града и региона, а желаещите да се убедят лично в прецизността на процедурите могат да го направят, без да се налага да пътуват до София или дори в чужбина.

Конкурсът MyFaceMyBody Awards се провежда от няколко години. Всички работещи в сферата на естетичната индустрия се съобразяват с резултатите от него и следят победителите, които от своя страна сформират облика на цялата естетична медицина през следващата година.

Медицинските терапевти в iClinic dermatology & aesthetics боравят с лазера за епилация Soprano, който използва технология без аналог. Той съчетава трите най-успешни лазера за епилация (Diode, Alexandrite, Nd:YAG) в едно. С него се работи на три различни дълбочини в кожата и по този начин се повлияват всички части на космения фоликул едновременно. Подходящ е за прилагане при всички типове кожа, дори ако тя е с тен, и при всеки цвят на косъма.

Технологията загрява постепенно дермата до температура, която ефективно унищожава космения фоликул и пречи на повторния му растеж. Отстраняването на нежеланото окосмяване с тази процедура става напълно безболезнено, а безопасността й е доказана в множество клинични проучвания по цял свят. Резултатите се запазват с години и една съвсем проста сметка показва, че изборът на лазерна епилация излиза и много по-изгодно от финансова гледка точка спрямо останалите съвременни методи за обезкосмяване.

Лекарите в клиниката извършват и лазерния лифтинг, обявен за „Най-добра антиейджинг терапия за 2019 година“. Той се извършва с апарат на Alma Lasers и е еднакво подходящ както за лице, така и за шия и деколте.

Интервенцията дава мигновени резултати, и то без абсолютно никакъв дискомфорт. С такава процедура е добре да се започне около 30-ата година, тъй като в този период кожата спира да произвежда необходимото количество колаген, еластин и хиалуронова киселина.

Лазерът заличава признаците на стареене, като изглажда фините и дълбоки бръчки, стяга отпуснатата кожа и й придава младежки блясък.

По време на процедурата се създават множество микромеханични наранявания в дълбоките слоеве на дермата, без да се засяга повърхностният слой на кожата, с цел предизвикване на оздравителен процес, при който се стимулира производството на голямо количество нов колаген, еластин и хиалуронова киселина. По този начин се постига пълно подмладяване, стягане на кожата и свиване на кръвоносните съдове и разширените пори, намалява се секрецията на себум от мастните жлези и има противовъзпалително действие.

Този лазерен лифтинг може да се прилага и в случаите, в които вече са поставени дермални филъри или ботулинов токсин.

Такива инжекционни процедури също се предлагат в iClinic dermatology & aesthetics. Клиниката работи само със сертифицирани продукти от световни лидери в бранша. Преди да се пристъпи към процедура, се изготвя индивидуален план съвместно с дерматолог в центъра.

Специалистите от клиниката могат да преборят и множество други несъвършенства по кожата с многобройни иновативни процедури. Благодарение на опита и отличното технологично въоръжение в центъра клиентите могат да се сбогуват с двойната брадичка, целулита и мастните натрупвания по тялото. Премахват се и неприятни дерматологични образувания, пигментация, торбички под очите и т.н.

Всички консултации, свързани с подобряването на визията и в сферата на естетичната медицина, са напълно безплатни, а медицинските прегледи се заплащат.

iClinic Dermatology & Aesthetics се намира на улица „Чавдар войвода“ 7 и работи всеки делничен ден от 10:00 до 19:00 часа. Телефони за връзка: 088 200 44 55 и 088 200 44 54.

Галина ГЕОРГИЕВА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *