3680 четения

36 хил. лв. от коледния бал на кмета Даниел Панов отиват за покрита сцена на Летния театър

На светското събитие в комплекс „Калоянова крепост” край Арбанаси от дарения и благотворителни търгове са събрани 36 090 лева

 

Рекорден брой гости уважиха традиционния бал, организиран от кмета Даниел Панов в навечерието на Коледа. Тази година той бе организиран за 13-и път с помощта на местните клубове „Лайънс Велико Търново“, „Лайънс Велико Търново – Арбанаси“, „Лайънс Велико Търново – Царевец“, „Ротари – Велико Търново”, „Зонта“, „Св. Патриарх Евтимий“, фондация „Ген. Протогеров“ и от Камарата на строителите. Даниел Панов и съпругата му Даниела лично посрещнаха всеки един от гостите на бала. В обръщението си към обществениците Панов изказа признателност към тях, че са се доказали като отговорни партньори и през годините досега са се отзовавали на всяка кауза в името на Велико Търново и развитието му.

„Щастлив съм, че отново сме заедно. Именно това е успешната формула – заедно преобразяваме историческата и духовна столица на България – Велико Търново, издигаме имиджа и авторитета на града и за него се говори с респект и гордост в страната и извън пределите й. Благодаря за всичко онова, с което подпомагате моята и на екипа ми работа, имаща за цел Велико Търново да бъде по-хубав, по-приветлив и по-добър за живеене град“, обърна се към гостите Даниел Панов.

ИЗГРАЖДАНЕ НА ПОКРИТА СЦЕНА НА ЛЕТНИЯ ТЕАТЪР БЕ КАУЗАТА НА КОЛЕДНИЯ БЛАГОТВОРИТЕЛЕН БАЛ – НАБРАНИТЕ НАД 36 000 ЛЕВА И ПОСТЪПЛЕНИЯТА ОТ 45 685 ЛВ. от миналогодишния бал са напълно достатъчни за изграждането, а процедурите ще бъдат обявени още в началото на новата година. Приблизителната стойност на строително-монтажните работи и на всички съоръжения е около 80 000 лева.

Летният театър бе възстановен през 2013 година със средства от общинския бюджет и от дарители, след като 30 години бе в разруха. Изграждането на покрита сцена ще позволи много повече изпълнители да организират концерти и представления на открито, а това ще обогати културния календар и ще обогати туристическия сезон.

„В навечерието на най-светлите християнски празници ви пожелавам да прекарате това време с вашите близки и обичани хора, а семействата ви да бъдат благословени. Бъдете здрави и успешни, пазете и предавайте българските традиции и обичаи“, завърши Даниел Панов.

Самостоятелни дарения направиха фирмите „Ден и Нощ“ и „Чех“, евродепутатът Ева Майдел, клубовете „Ротари“, „Зонта“, фондация „Генерал Протогеров“, „Лайънс” клубовете.

Стилян НАЙДЕНОВ

Снимка Ростислав ГРЪНЧАРОВ

Един коментар за “36 хил. лв. от коледния бал на кмета Даниел Панов отиват за покрита сцена на Летния театър

  • 13.12.2019 в 16:48
    Permalink

    Петър Христов ако беше жив и той щеше да даде. Много бързо го забравиха -аверите.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *