1377 четения

Лидерът на БСП Корнелия Нинова уважи вековния юбилей на партията в Полски Тръмбеш

Лидерът на БСП Корнелия Нинова уважи вековния юбилей на партийната организация на БСП в Полски Тръмбеш. Редом с нея бяха и депутатът от региона Весела Лечева, както и областният председател на партията Петко Тюфекчиев. Тържеството бе в четвъртък следобед в Историческия музей в града. В препълнената зала на културната институция гостите бяха приветствани с „Една българска роза” в изпълнение на даровитата певица Марисвет Тодорова. За първата искра, за първите апостоли и за стореното от тях разказа председателят на партията в общината Иван Петров. В доклада му бяха посочени и фабриките в града, в които тогава са работели над 3000 души, а почти всички днес не съществуват. Корнелия Нинова раздаде 12 грамоти на най-дейните участници в партийния живот на общината. Сред тях бе и кметът на Полски Тръмбеш Георги Чакъров.

„Да имате сили и енергия, мъдрост и честност за каузата. Тази организация е сред най-силните лица на БСП у нас. На нашите предци никак не им е било лесно, но нас също не ни е лесно. Вие сте истинската сила на партията. На много хора и на много партии нашата кауза и битка не им харесват. Не им харесва например болниците да не са търговски дружества, не им харесва нашата политика за намаляване ДДС на лекарствата или пък да има един учебник за всички ученици в един клас. Заради това и за още куп други неща срещу нас безспирно се сипят упреци и хули, лъжи и манипулации. Нашите тригодишни усилия се изопачават от телевизии, от говорители, от социолози и политолози. Сигурно знаете, че нашите депутати три денонощия се борихме като един по Закона за бюджета да бъдат преизчислени всички пенсии, младите да имат повече пари за майчинство. Този труд обаче не бе отчетен и се изопачи с една тема за задкулисни договорки за субсидии”, заяви по време на тържеството Корнелия Нинова.

Тя подчерта, че никога не е имало задкулисни игри, а спирането на субсидиите е опит партията да бъде убита, но това няма как да се случи. Вие не заслужавате всеки ден да слушате, че някой се е договарял на ваш гръб да ви предава, обяви още Корнелия Нинова пред препълнената зала.

„Никой не може да бъде равнодушен пред един 100-годишен юбилей. Днес живеем в свят без герои, без кауза. Няма ги онези наши предци вдъхновители, защото е модерно да се отрича всичко от миналото. Само се подчиняваме на силните. Наказват ни за нашите позиции и ни принуждават да мълчим. Аз съм много щастлива, че в тази зала освен бели коси виждам много млади последователи на партията и това ме радва и вдъхновява”, каза депутатът от БСП Весела Лечева.

След официалната част десетки от присъстващите обсипаха с цветя, въпроси и лични малки подаръци Корнелия Нинова и Весела Лечева. Възрастна жена бе донесла на председателката на БСП снимка на сина си с нея, което просълзи и трогна Нинова. За спомен други искаха снимка под камбаната „Княгинята” в музея, за която се носи легенда, че изпълнява три желания.

Нели СУКОВА

 

 

Един коментар за “Лидерът на БСП Корнелия Нинова уважи вековния юбилей на партията в Полски Тръмбеш

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!