Времето

Какво ще бъде времето на 17 декември, вторник

Вечерта и през нощта ще има незначителна облачност до ясно. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще бъдат между минус 1° и 2°. За В. Търново се очаква минимална температура около 0°. Във вторник времето ще запази характера си – в часовете преди обяд около р. Дунав и големите водоеми ще има ниска слоеста облачност и видимостта ще бъде намалена, като подобрение се очаква до обяд. Над полупланинските и част от равнинните райони ще има незначителна облачност до ясно. Ще духа слаб вятър от изток, на моменти ще бъде тихо. Максималните температури ще бъдат между 15° и 18°, в местата с трайни мъгли и ниска слоеста облачност – между и 10°. За В. Търново се очаква максимална температура около 16°.

Атмосферното налягане ще се задържи без съществени изменения.

Над западните и централни части на Стара планина ще има незначителна облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 17°. Максималните температури на 2000 м. ще бъдат около 12°.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 23.9° през 1989 г., а най-ниската измерена минимална температура е минус 16.2° през 1997 г.

Слънцето ще изгрее в 07 часа и 42 минути и ще залезе в 16 часа и 44 минути.

Фаза на Луната: пет денонощия след пълнолуние.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

НИМХ – Филиал Плевен

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *