Образование

Първокласничка и четвъртокласник спечелиха конкурса за най-добра сурвакница

ПЪРВОКЛАСНИЧКАТА СОФИЯ ИВАНОВА ОТ ОУ „БАЧО КИРО“ И ЧЕТВЪРТОКЛАСНИКЪТ МАРТИН КЪНЧЕВ ОТ ОУ „СВ. ПАТРИАРХ ЕВТИМИЙ“ спечелиха първото място в конкурса за най-красива сурвакница „От Коледа до Васильовден“, организиран за девета поредна година от Общинския детски комплекс във В. Търново. При по-големите победител е Борислав Цонев, V клас в ОУ „Христо Смирненски“ в Самоводене.

На второ място са Божидара Донева, I клас в ОУ „Д. Благоев“, и Тея Личева, която е в IV клас в СУ „Вела Благоева“. Третото място се заема от две деца от ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ – Иван Цветанов Зеленков от II клас и Георги Друмев от IV клас.

Призът за автентична сурвакница отива при третокласника от ОУ „Димитър Благоев“ Кристофър Стоянов. Наградата за оригинално творческо решение получава Пламена Иванова, ученичка в първи клас в ОУ „Бачо Киро“. Отличие за най-добро изпълнение журито е присъдило на Никол Петрова, IV клас, ОУ „Бачо Киро“. Наградата за екипна работа отива при учениците от IV „б“ клас на СУ „Вела Благоева“.

148 сурвачки участват в тазгодишния конкурс. Най-добрите от тях ще бъдат подредени в изложба на втория етаж в Община Велико Търново. Експозицията ще бъде открита днес и ще остане до 6 януари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *