2,53 лв. става цената на кубик вода от „Йовковци”

СПРАВЕДЛИВО Е ВЪРХУ УВЕЛИЧЕНИЕТО НА ЦЕНАТА НА ВОДАТА ОТ 1 ЯНУАРИ 2020 Г. ДА СЕ НАЛОЖИ МОРАТОРУИМ ЗА ОБЛАСТИТЕ С ВОДЕН РЕЖИМ като Перник, Плевен, Габрово и Ловеч, а за останалите КЕВР (Комисията за енергийно и водно регулиране) и правителството да отложат планираното увеличение на цените. Това се казва в специална позиция, изпратена и до „Борба“, на Мая Манолова, председател на гражданска платформа „Изправи се.БГ”.

Съгласно решение на държавния регулатор от 2020 г. цената на кубик вода във Великотърновско става 2,53 лв. с ДДС. От държавно-общинското ВиК са поискали даже минимално намаление, но ДКЕВР налага близо 2 на сто по-висока стойност от сегашната. В края на миналата година експерт на „ВиК Йовковци“ обясни пред Общинския съвет на Велико Търново, че дружеството планира повишение само с 10 на сто. Това даде основание на местния парламент да одобри и бизнес плана на компанията. Тогава Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) одобри крайна цена на водата от 2,45 лв. с ДДС, която е сбор от три компонента, а сега следва ново увеличение.

С. МАРИНОВ

 

5 thoughts on “2,53 лв. става цената на кубик вода от „Йовковци”

 • 17.12.2019 в 11:40
  Permalink

  Те от ВиК да гледат язовира да е пълен. Да гонят горската мафия от водосборния басейн на Йовковци, че иначе лошо ни се пише, ако се сече над язовира. А, и понеже не само В.Търново ползва язовира, нека другите градове и общини да си повишат и те цената и да си поддържат здрави тръбите…. Че във В.Търново може да няма течове, ама водата да се прахосва другаде. Били сме на режим, по-тежък от Перник и не трябва да се допуска това да се случи. Нека Кмета или шефа на ВиК да излезе по медиите с информация каква е картинката. То поскъпването е най-лесно, но да има полза.

  Отговор
 • 17.12.2019 в 12:32
  Permalink

  Само така. Докато в тази страна не остане никой който да я пие.

  Отговор
  • 20.12.2019 в 16:42
   Permalink

   Това няма никаква връзка, а и повишението е минимално. За моето семейство – 2 лева месечно. Мнозина търкат билетчета по 5 лева на ден. А така ще акумулираме пари за НАШАТА си водна мрежа.

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *