Общество

Децата на Un Beso обраха наградите в състезанието „Звезден сблъсък“

ПОВЕЧЕ ОТ 20 КУПИ И МЕДАЛИ ЗА ПРИЗОВИТЕ СИ КЛАСИРАНИЯ СПЕЧЕЛИХА ВЪЗПИТАНИЦИТЕ НА ВЕЛИКОТЪРНОВСКОТО UN BESO от петото издание на Националния конкурс „Звезден сблъсък“, който се проведе през почивните дни в старата столица. Школата влезе в битката с 50 деца на възраст от 4 до 14 г., които танцуват класически балет и латинотанци.

ТРИ ПЪРВИ, ТРИ ВТОРИ И ЕДНО ТРЕТО МЯСТО СПЕЧЕЛИХА ЛАТИНОТАНЦЬОРИТЕ, които са се състезавали с хореографии, направени от Иглика Иванова, Дарина Георгиева и Полина Кинова. Децата са представили общо седем танца.

Седем първи места имат и момичетата на Радина Митева, които танцуват при нея класически балет. Нейните възпитаници са се класирали на първо и второ място при групите, победители са при дуетите, както и при соловите изпълнения. При солистите Цветелина Саралиева, Вероника Георгиева и Ели Ганчева са спечелили златни медали в различните категории и в своите възрастови групи. Ивет Николова и Елена Иванова са извоювали сребърни медали със своите танци, Кристина Стайкова има второ и трето място, а Виктория Бекярова – бронзов медал.

С титла от състезанието са си тръгнали и хип-хоп танцьорите от The Center от Велико Търново с хореографи Милица Николова и Виктория Гърдева.

Повече от 210 деца, от които 100 са били вокалните изпълнители и около 110 танцьорите, са мерили сили в двудневното състезание, което е част от културния календар на града и на Министерството на културата.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *