465 четения

Майсторките от „Седянка“ предлагат уникални сувенири на Коледния базар

СТОТИЦИ РАЗЛИЧНИ КОЛЕДНИ СУВЕНИРИ, БИЖУТА, ИГРАЧКИ ЗА ЕЛХАТА, КАРТИЧКИ И ПЛЕТИВА предлагат в къщичката си на Коледния базар дамите от „Седянка“. Тази година те продават своите уникални произведения благотворително и в името на болни членове на клуба във Велико Търново. Къщичката им е подредена на Коледния базар в „Марно поле“.

Седем дами, които могат да правят плъсти, да правят декупаж, да плетат с царевична шума, да майсторят калоферска дантела, дантела фриволите, да шият минигобленчена и да ги втъкават в картички и бижута, са участвали в изработването на всички произведения, които красят къщичката на „Седянка“. Дамите са изработили уникални коледни играчки за елха с плъсти, направили са украшения от филц, изплели са цяло семейство мишоци, защото 2020 г. е Годината на мишката. Измежду многото ръчно изработени сувенири има и няколко вида късмети за Новата година, поставени в коледни чорапчета или в малки стъклени шишенца.

На щанда на „Седянка“ има и от уникалните кукли на Мария Робева от Горна Оряховица, която също е член на клуба. Останалите майсторки са Бистра Николова, Искра Илиева, Димка Бонева, д-р Любка Любенова и двете дебютантки на този коледен базар Мария Балтаджиева и Красимира Петрова.

Сн. Сашка АЛЕКСАНДРОВА

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!