1213 четения

Най-младият общински съветник на старата столица дискутира в Брюксел пакета „Мобилност“

Деян Куздов е върл фен на „Етър“, а лична кауза му е да популяризира дейността на местния парламентарист

 

НАЙ-МЛАДИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО СЕ ЗАВЪРНА ОТ ПОСЕЩЕНИЕ В БРЮКСЕЛ, КЪДЕТО ВЗЕ УЧАСТИЕ В ДИСКУСИИТЕ на българските евродепутати и експерти по споразумението между страните членки за т.нар. „Пакет „Мобилност“, на който България се противопоставя. 26-годишният Деян Куздов бе включен в състава на евродепутата Ангел Джамбазки от квотата на ВМРО, в която е бил единственият външен представител от Централна Северна България.

„Длъжни сме да продължим битката за спасяването на българския транспортен бранш. Целта на срещата беше обсъждането на последващите процедурни стъпки в борбата срещу пакет „Мобилност“, който се стреми да отнеме бизнеса на стотици хиляди източноевропейци. Още веднъж бяха утвърдени общите позиции по проблемните текстове в трите доклада, съставляващи пакета. Беше постигнато съгласие по въпроса с връщането на камиона до страната на регистрация, командироването на работници и т.н.“, разказа Куздов. „Мобилност“ предвижда шофьорите да почиват максимум 45 часа седмично в кабините, а останалото време – на хотел. Освен това те трябва да се връщат поне веднъж на 4 седмици в страната, а камионите – минимум на 8 седмици, което е неприемливо за превозвачите.

Въпреки крехката си политическа възраст Куздов е един от експертите в местния парламент на старата столица и допринася за неговото качество. Специалистът по информационни технологии и дигитален маркетинг е безспорен авторитет в своята област. Не крие, че много пъти разчита и на съветите на своя дядо – дългогодишния директор на „Терем – Ивайло“ инж. Станислав Рашков, който също има солидно присъствие в Общинския съвет.

ВНУКЪТ ОБАЧЕ ВЕЧЕ НАДМИНАВА СВОЯ ДЯДО И ПРАКТИЧЕСКИ ПОКАЗВА, ЧЕ БЪДЕЩЕТО Е НА МЛАДИТЕ. На последните местни избори Куздов бе един от „шампионите по преференции“. Успява да получи 261 гласа личен вот, което е близо 15% от гласовете на ВМРО като цяло. „Помогнаха ми моите знания, свързани с онлайн маркетинга. Разчитах предимно на приятели и познати, които успях да убедя да гласуват за мен. Изборите в Търново са и маркетингова стратегия, защото искането на доверие е своеобразен пазар, а „стоката“, на която оприличавам кандидатите – като мен, е разнообразна“, метафорично обяснява Деян.

„Една от личните ми каузи е да популяризирам дейността на общинския съветник, защото много хора не знаят каква точно е функцията на местния парламентарист и какви са сферите му на влияние и въздействие“, обобщава още той. Младият мъже и върл фен на футболен клуб „Етър“. С негово дейно участие наскоро бе създаден и фенмагазинът на отбора. Заради спортния му дух колегите му повериха и ръководството на Постоянната комисия по въпросите на младежта и спорта.

С. МАРИНОВ

Сн. Личен архив

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!