55 четения

ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО НА 18.12.2019 г.

Вечерта ще има незначителна облачност до ясно. През нощта около големите водоеми ще се образува значителна слоеста облачност и мъгла. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще бъдат между минус 1° и 2°. За В. Търново се очаква минимална температура около 0°.

В сряда отново в часовете преди обяд около р. Дунав и големите водоеми ще има ниска слоеста облачност и видимостта ще бъде намалена, като подобрение на повечето места се очаква около обяд. Над полупланинските райони ще има незначителна облачност до ясно. Ще духа слаб вятър от изток, на моменти ще бъде тихо. Максималните температури ще бъдат между 14° и 17°, в местата с трайни мъгли и ниска слоеста облачност – между 5° и 8°. За В. Търново се очаква максимална температура около 17°.

Атмосферното налягане ще се задържи без съществени изменения.

Над западните и централни части на Стара планина ще има незначителна облачност. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 17°. Максималните температури на 2000 м. ще бъдат около 12°.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 22.7° през 1989 г., а най-ниската измерена минимална температура е минус 19.2° през 1997 г.

Слънцето ще изгрее в 07 часа и 43 минути и ще залезе в 16 часа и 44 минути.

Фаза на Луната: шест денонощия след пълнолуние.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

НИМХ – Филиал Плевен

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!