Третокласници продават благотворително свои картини

МАЛКИТЕ ХУДОЖНИЦИ ОТ III Б КЛАС НА СУ „ЕМИЛИЯН СТАНЕВ“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ПОДРЕДИХА БЛАГОТВОРИТЕЛНА ИЗЛОЖБА. Децата от класа на София Недялкова показват свои рисунки в училищната галерия „Пъстра палитра“. Първоначалната идея била в изложбата да бъдат включени около 30 рисунки на учениците от паралелката по изобразителни изкуства. Но още при представянето на експозицията почти всички работи на третокласниците били разпродадени. Затова се наложило още на следващия ден експозицията да бъде допълнена.

За лечението на бебе Михаела от старата столица събират средства третокласниците, които рисуват под ръководството на Маргарита Рачкова. Всички рисунки се продават и средствата от продадените картини ще отидат по сметката на Михаела. Изложбата ще остане подредена до края на седмицата с надеждата всички рисунки да бъдат откупени. Тогава ще бъде отворена и кутията, в която децата събират даренията.

Това е втората благотворителна акция, която малчуганите правят за бебе Михаела. Първото дарение на децата е от началото на учебната година, когато родителите по тяхна инициатива са дарили средствата, които биха похарчили за букети на учителите. Тези средства вече са в сметката на Михаела.

Сн. Моника ХРИСТОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *