1116 четения

Четирима заместник-председатели на местния парламент, избраха и шефове на комисиите

Четирима заместник-председатели ще има Общинският съвет в Полски Тръмбеш, бе решено на последната сесия. Те са Иван Иванов, Диляна Арсова, Емил Енчев и Мастън Мастънов. Заместниците няма да получават допълнително възнаграждение за това и парите им ще бъдат колкото на общински съветник. Местните парламентаристи в общината получават месечно около 400 лв. и това е процент от средната заплата на администрацията, но естествено, зависи от посещенията на заседанията на ОбС.

На същата сесия през ноември са избрани и председатели на 8-те комисии в съвета, който има 17 съветници. Постоянната комисия по бюджет и финанси е от 5 членове с председател Иван Иванов. Заместник е Пламен Минев, а членове са Светлин Гърбузанов, Мариана Якова и Мастън Мастънов.

Постоянната комисия по икономически въпроси, стопанска политика и общинска собственост ще се управлява от Пламен Минев. Негов заместник е Светлин Гърбузанов, а членове са Петко Галунов, Милен Михов и Ивелина Тодорова. Комисията по устройство на територията и опазване на околната среда ще се ръководи от Лъчезар Иванов, заместник е Любомир Ламбев, а членове Милен Михов, Махмуд Юмеров и Иванка Иванова-Янкова. Здравеопазването и социалните дейности са поверени на Иванка Иванова-Янкова, заместник е Емил Енчев, а членове Васил Василев, Петко Галунов и Красимир Кирилов. Постоянната комисия по образование и наука, култура, културно-историческо наследство, вероизповедания и преименувания, децата, младежта, спорта и туризма ще се ръководи от Диляна Арсова със заместник Ивелина Тодорова и членове Мариана Якова, Любомир Ламбев и Васил Василев. Председател на комисията по местно самоуправление, нормативна уредба и регионална политика е Светлин Гърбузанов със заместник Лъчезар Иванов и членове Иван Иванов, Емил Енчев и Диляна Арсова. Комисията по приватизация и следприватизационен контрол е поверена на Мастън Мастънов със заместник Любомир Ламбев и членове Махмуд Юмеров, Красимир Кирилов и Ивелина Тодорова.

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество е поверена на Васил Василев със заместник Диляна Арсова и членове Емил Енчев, Мастън Мастънов и Иван Иванов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!