533 четения

Проект на търновци „Заедно срещу наркотиците“ обра овации в Хелзинки

 

ЕДИНСТВЕНИЯТ ОДОБРЕН ПРОЕКТ НА БЪЛГАРИЯ ЗА БИТКА СРЕЩУ ДРОГАТА „ЗАЕДНО СРЕЩУ НАРКОТИЦИТЕ“ обра овации на представянето в Хелзинки. Той бе изработен от Областната полицията, Община В. Търново и Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски”. Съвместната разработка бе презентирана в зала „Финландия“ в Хелзинки от директора на ОД на МВР старши комисар Димитър Машов и партньорите от Общината Павел Христов и Ивана Стоянова. В надпреварата са участвали десетки страни от целия свят, а битката бе за премия от 10 000 евро за първото място. Тя е спечелена от Дания, втори са Швеция и трети Германия. „Не беше обявено нашият проект на кое място е, но получихме много добра оценка и сме доволни от участието”, сподели вчера Димитър Машов след завръщането си. Конкурсът се организира от Европейската мрежа за превенция на престъпността, а Областната дирекция бе избрана сред останалите 28 дирекции на МВР в страната.

ПРЕДИ ТРИ ГОДИНИ ОД НА МВР ВЪВ В. ТЪРНОВО СЕ ПРЕДСТАВИ С ПРОЕКТ „ГРИЖА ЗА ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА“ в Братислава, пак единствена от страната. Този проект бе изготвен съвместно с Община В. Търново и Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“ и получи много висока оценка заедно със сертификат за участие. Съвсем наскоро от Братислава са пратили писмо до директора Димитър Машов за разрешение нашият проект да се представи на други страни, които да черпят опит от него. „Това писмо ме зарадва и впечатли много, защото е признание за всички, които работиха по този проект“, каза старши комисар Машов.

Нели СУКОВА

Сн. Фейсбук

2 коментара за “Проект на търновци „Заедно срещу наркотиците“ обра овации в Хелзинки

 • 18.12.2019 в 9:39
  Permalink

  В града се знаят големите дилъри първо тях да хване… Не кокошкарите и тогава да се бие в гърдите човека на заден план.

  Отговор
 • 19.12.2019 в 14:21
  Permalink

  Това безспорно е голяма награда , за ташият малък град. Дано наистина се усети вашият труд, да освободите околността от тази порочна отрова.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *