487 четения

Социалният патронаж с ново оборудване по проект за 29 900 лв.

Община Полски Тръмбеш подобри материалната база на Домашния социален патронаж по проект за 29 900 лева, от които 26 910 лева от фонд „Социална закрила” и собствено участие 2990 лв. По проекта още през септември 2019 г. беше закупено и монтирано ново енергоефективно оборудване, което включва професионални електрически котлони и електрическа картофобелачка с допълнителни дискове за белене на лук.

В кухненския блок всекидневно се приготвя и доставя храна за над 300 души от общината. В зависимост от тяхното желание те получават обяд и вечеря. В кухнята се приготвя храна и за 30 лица, включени в изпълняван от общината проект „Осигуряване на топъл обяд в Община Полски Тръмбеш” по договор с Агенцията за социално подпомагане.

През 2016 година започна подмяната на старото кухненско оборудване. Тогава бяха закупени два броя професионални котлони шестица с електрически квадратни плочи, зеленчукорезачка, електрически бойлер 500 л, вертикален професионален хладилен шкаф и хладилник. Изпълненият тогава проект беше на стойност 21 200 лв. С реализирането на двата проекта от Община Полски Тръмбеш съвместно с фонд „Социална закрила” в Социалния патронаж е подменено почти изцяло кухненското оборудване с ново за над 80 000 лева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *