412 четения

Третокласници от СУ „Цанко Церковски“ обраха наградите на турнира „Шахматно царство“

Учениците от СУ „Цанко Церковски“ Ерик Иванов, Полина Георгиева и Калоян Георгиев посветиха неделния ден на любимата игра, като премериха сили с деца от Велико Търново, Горна Оряховица, Лясковец и Павликени. Общо 93 деца се включиха в масовата надпревара на турнира по шах „Шахматно царство“ на клуб „Асеневци“, която бе много оспорвана.

Ерик, Поли и Калоян обаче се бориха много сериозно и напълно заслужено триумфираха в своята възрастова група. И трите деца се състезаваха в категорията на третокласниците и показаха пълна доминация над своите съперници от другите училища и градове, печелейки съответно златен, сребърен и бронзов медал.

Турнирът бе първият от поредицата ежемесечни вътрешни турнири, които шахматният клуб планира да организира.

„Много сме доволни от представянето на децата от Полски Тръмбеш. Тук ние влагаме много усилия, защото виждаме нестихващото желание у малките ни ученици да се развиват и да играят на тази прекрасна игра. Провеждаме тренировки всеки вторник и петък от 14:30 до 15:15 в училището. Групата ни продължава да е отворена за всички желаещи. Искаме да използваме случая да поканим жителите на община Полски Тръмбеш на Градското първенство, което ще се проведе на 14 декември в сградата на Общината. Информация за събитието, както и всички останали мероприятия, които организираме, може да намерите на www.asenevtsi.eu” – коментираха организаторите на турнира и треньори в СУ „Цанко Церковски“ Цвета Галунова и Даян Нинов.

Сн. личен архив

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!