2473 четения

Учителката по математика Ивелина Тодорова съветва младите да не ходят на гурбет в чужбина

Ивелина Тодорова е за първи мандат общински съветник. Тя е родена в Полски Тръмбеш. Израснала в града, където са нейните приятели, близки и семейство. Завършила средно образование в Средно училище „Цанко Церковски“, випуск 2007. Има висше образование, степен „бакалавър“, в Русенски университет „Ангел Кънчев“ – специалност „Педагогика на обучението по математика, информатика и информационни технологии“. През 2011 година записва магистратура „Информационни технологии в обучението по математика и информатика.“ През същата година започва работа като учител по математика и информационни технологии в СУ „Цанко Церковски“, където работи вече 8 години.

Има две деца – Янислав на 8 години и Димитър на 4 години. Прекрасен съпруг Тодор, който е винаги до нея. Учителската професия я е научила на много неща, казва едно от новите лица в местния парламент. „…Да съм добра, отзивчива, да съм бързо мислеща и в същото време справедлива, да съм организирана и отговорна, да работя и давам всичко от себе си. В този ред на мисли искам да отбележа, че учителската професия е добра школа за изграждане на политически и човешки отношения…“, споделя Ивелина.

Тя членува в Коалиция „БСП за България“ от 5 години и е член на младежкото обединение на БСП. Сега за първи път е била част от листата на коалицията за общински съветници в Полски Тръмбеш. Ивелина Тодорова казва още, че е избрала да създаде семейство и да работи в България въпреки масовата тенденция при младото поколение – завършват гимназия и повечето стягат куфарите и се приготвят да учат или работят в чужбина.

„…Да напуснеш родината си и да започнеш отначало в друга държава, не е невъзможно. То крие много нови възможности за развитие и работа. Но на каква цена? Да бъдеш далеч от семейство и приятели, от местата, на които си бил безкрайно щастлив, моментите и спомените, които си имал. Благодарна съм, че моите родители са ме възпитали в любов към дома и семейството. Не ми трябва много, за да съм щастлива – само моето място и любимите хора! Това е моето място, тук се чувствам полезна на хората…“, споделя още учителката.

Вярата, че нещата могат да се случват и тук, може да вдъхне кураж и на други млади хора, които също да последват този избор – да останат в България. Колкото повече млади хора остават и се връщат тук, толкова повече позитивни неща ще се случват. Няма как да се надяваме на промяна в България, без ние самите да работим за това тя да се случи, заявява още общинският съветник.

Тя казва още, че няма да дава напразни надежди и лъжливи обещания на хората. Единствено може да обещае, че ще бъде активен общински съветник и ще работи за благото на община Полски Тръмбеш и бъдещето на младите.

 

 

 

 

 

4 коментара за “Учителката по математика Ивелина Тодорова съветва младите да не ходят на гурбет в чужбина

 • 19.12.2019 в 14:35
  Permalink

  Аз също варвах, че нещата в България ще потръгнат добре, но уви… след вчерашна новина “ Изгоряха 3000 прасета в село Къпиново Добричко“ ,питам се как се прави бизнес в България …Кой може да направи това, и да се нарече българин и да иска да оставаме в България. Направете първо достойни производителите, после ще видим….Пак ще има, който да каже не съм чул…неможе да бъде. Но това е България. Дано излезе истината на яве, но….много се съмнявам.

  Отговор
 • 23.12.2019 в 21:14
  Permalink

  Не вярвам на очите си, как може млади и интелигентни хора да вярват на БСП/БКП. Докато БСП е проболшевишка партия, натоварена с греховете на тоталитарното управление и раздържавяването в полза на номенклатурата, а не истинска социална партия от европейски вид, не трябва и да помисляме за БСП. По-добре ляво ориентираните хора да си направят една нормална социалдемократическа партия.

  Отговор
 • 24.12.2019 в 21:13
  Permalink

  Аз съветвам младите да поизлязат в чужбина. Дали на екскурзия, дали да поработят някое лято…Да видят по-доброто и по-лошото. Не може да разбереш, че живееш в кочина ако не си виждал друго. Успех на новата съветничка.

  Отговор
 • 14.01.2020 в 14:38
  Permalink

  Или ако излязат, то поне да е в братска Рассия. Но то там не е съвсем чужбина за бесепето, и затова не се брои.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *