350 четения

Мичос Юлиянов – Япата от Писарево отива на съд за измама с открадната лична карта

МУРГАВИЯТ БАНДИТ ОТ ПИСАРЕВО МИЧОС ЮЛИЯНОВ – ЯПАТА ОТИВА НА СЪД ЗАРАДИ ИЗМАМА С ОТКРАДНАТА САМОЛИЧНОСТ. Мъжът е осъждан многократно преди и по този случай го грозят от една до шест години лишаване от свобода. Делото срещу него ще се гледа в Горнооряховския районен съд, но още не е насрочено. Той ползвал личната карта на Цончо Ненов пред нотариус и така завлякъл купувач на овощна градина от името на реалния собственик. Цончо Ненов и Мичос Юлиянов пък видимо не си приличат абсолютно, но въпреки това сделката е била изповядана пред нотариус Петя Лапчева от Горна Оряховица. Така в крайна сметка търновецът Тодор Атанасов е изгорял с 1000 лева.

ВСИЧКО ЗАПОЧНАЛО ПРЕЗ ПРОЛЕТТА НА 2017 Г., КОГАТО ЦОНЧО НЕНОВ СИ ПУСКА ОБЯВА, ЧЕ ПРОДАВА 1,5 ДКА ОВОЩНА ГРАДИНА в местността Камънето в Горна Оряховица. Един ден по телефона му се обажда Тодор Атанасов и предлага 9000 лв. за земята. Собственикът обаче я продава за 11 000 лв. и отказва сделка. После обаче кандидат-купувачът пак му звъни и предлага Цончо да му продиктува данните на имота и своите и след проверка от страна на Тодор пак да поговорят за цената. Собственикът го прави. Междувременно пред заведение в центъра на Горна Оряховица от колата на Ненов са откраднати личната му карта и други документи, за което той уведомил МВР.

ДНИ ПО-КЪСНО НА МЕРАКЛИЯТА ДА КУПИ ОВОЩНАТА ГРАДИНА МУ СЕ ОБАДИЛ МЪЖ ОТ НЕПОЗНАТ НОМЕР, който му казал, че е Цончо Ненов и отсега ще си говорят по този номер, защото другият бил закрит. Мичос, вече в ролята на Цончо Ненов, казал, че е съгласен да продава за 9000 лева. Не след дълго Тодор и мнимият Цончо се срещнали за пръв път. Тогава измамникът показал оригинален нотариален акт на овощната градина, личната карта на Цончо и бележка с ръкописен текст – „Тодор“ с уточнение „имот” и „купувач“ и телефонния номер на Тодор. По време на разследването Атанасов заявил, че не обърнал внимание дали снимката от личната карта и лицето при срещата си приличат. Тодор Атанасов направил проверка за имота и за продавача чрез свои познати и се обадил на мнимия „Цончо“, че е съгласен на предварителен договор срещу 1000 лв. капаро, които дал, преди да отидат при нотариус Лапчева. Там мнимият Цончо и реалният купувач подписали предварителния договор и направили това, което им казал нотариусът. Но и в кантората на никого явно не направило впечатление, че лицето от снимката на личната карта на Цончо Ненов и продавачът не си приличат по нищо.

ОКОЛО СЕДМИЦА СЛЕД ТОВА ТОДОР АТАНАСОВ СЪБРАЛ ОСТАНАЛИТЕ ДОГОВОРЕНИ 8000 ЛВ. и се обадил на втория телефонен номер. Отсреща обаче никой не му отговорил и той решил да звъни на първия. Така се свързал с истинския продавач на овощната градина Цончо Ненов – мъжа с откраднатата самоличност. Той останал изумен от факта, че си е продал с предварителен договор нивата и дори е ходил при нотариус. Тогава най-накрая Тодор Атанасов и Цончо Ненов се срещнали и купувачът установил, че това лице няма нищо общо с другото, което се представя за собственика.

ВСЪЩНОСТ МИЧОС И ЦОНЧО СЕ ПОЗНАВАТ. По време на разследването Ненов е заявил, че когато са му изчезнали документите от колата пред заведението в Горна Оряховица, въпросният Япата е бил на съседна маса. Той явно бил чул как точно тогава Цончо си говори по телефона с Тодор Атанасов за градината и след това го е проследил до колата, където е оставен джобът с всички документи, и го е задигнал. Когато далаверата лъснала, Ненов поискал номера на фалшивия продавач и отсреща му се обадил въпросният Мичос.

Той отказал да дава обяснения, но се е признал за виновен по повдигнатото му обвинение за измама. Съдебно-графически експертизи са установили, че подписът при нотариуса е на Мичос, както и саморъчно изписаното име на реалния продавач. Към момента предварителният договор за продажбата на овощната градина е обезсилен, а по обвинението на прокуратурата в Горна Оряховица потърпевшият Тодор Атанасов е завлечен с 1000 лв.

Нели СУКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *