179 четения

Ирландска компания е новият дарител на дома в Дебелец

С голямо дарение на учебни и помощни материали зарадваха Дома за медико-социални грижи за деца (ДМСГД) в Дебелец служители на ирландската компания Taxback International, които в края на месец октомври събрали средствата на един от традиционните за тях вътрешнофирмени базари. С получените материали специалистите в дома ще продължат да провеждат целогодишно лечение и рехабилитация на деца с хронични заболявания и медико-социални затруднения, без да се налага те да бъдат откъсвани от семействата им.

“Това е първо, но в никакъв случай последно дарение от екипа и ръководството на Taxback International. С този жест на благотворителност се надяваме да поставим основата на дългосрочно партньорство с ДМСГД в Дебелец. Служителите на фирмата ни винаги са мотивирани за участие в подобни инициативи. Освен на дома в Дебелец тази Коледа помагаме на още три местни социални структури, работещи с хора с увреждания – Дневния център за деца и младежи с увреждания, Центъра за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с умствена изостаналост и Центъра за настаняване от семеен тип на младежи и деца с увреждания”, сподели Цветанка Иванова, офис мениджър на Taxback International във Велико Търново.

Ирландската компания Taxback International се утвърждава като един от социално отговорните работодатели във В. Търново. Само за 2019 година фирмата е закупила оборудване за неонатологията в града, спонсорирала е семейства във връзка с програмата за ранна интервенция и е подпомогнала с учебни пособия и дрехи за първия учебен ден деца, жертви на трафик и насилие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *